Politiet kritiseres av Statsadvokaten

Statsadvokaten mener politiet gjorde en for dårlig jobb da de etterforsket ulykka der to personer kjørte utenfor Steinkjer kai i desember 2013.

Bil har kjørt i Steinkjerelva

Dykkere fikk hentet opp kvinnen, etter at bilen havnet i elva. – Hun har overlevd på nærmest mirakuløst vis, sa familien i etterkant.

Foto: Terje Næss

På glatt føre kjørte et kjærestepar i 20-åra utenfor Steinkjer kai. Føreren av bilen, en mann, kom seg opp på land, mens kvinnen ble liggende under vann i 50 minutter.

Kvinnen ble svært alvorlig skadd, men overlevde etter å ligger i koma i flere dager.

Såfjøren ble etter ulykka ilagt et forelegg på 4200 kroner for å ha brutt et skiltforbud på stedet.

Les også: Sjåfør er siktet etter å ha kjørt i elva

Kunne fått fengselsstraff

Ifølge Trønder-Avisa krevde kvinnenes bistandsadvokat at politiet skulle etterforske saken mer. Dette sa Statsadvokaten seg enig i og beordret ny etterforskning, i følge Trønder-Avisa.

Men nå har Statsadvokaten bestemt at saken ikke skal gjenåpnes. Årsaken er at saken må anses som avgjort da sjåføren ble ilagt forelegget, skriver avisa.

Likevel mener Schjetne, etter å ha vurdert bevisene i saken, at det burde vært tatt ut tiltale mot bilføreren. Han mener mannen kunne vært tiltalt for brudd på vegtrafikklovens §31 og straffelovens §238. Begge punktene kunne gitt fengselsstraff.

I tillegg kritiserer han politiet for å ha oppnevnt en bistandsadvokat til kvinnen for seint. Dette skjedde ikke i august 2014 og da hadde allerede fristen for å klage på avgjørelsen til politiet gått ut.

Klager til Riksadvokaten

Kvinnens advokat, Stein Bjørnar Dahl, sier kritikken Statsadvokaten kommer med er alvorlig.

– Omstendighetene i denne saken gjør at jeg klager dette videre inn til Riksadvokaten, sier Dahl til Trønder-Avisa.

Retts- og påtaleleder, Sigbjørn Bjerkem, sier til avisa at han tar statsadvokatens beslutning og kritikk til etterretning.