NRK Meny
Normal

Sier nei til kunst i trafikken

Flertallet av kulturpolitikerne i Stjørdal ønsker ikke at det skal være kunst i rundkjøringene i kommunen. Men det er ikke sikkert saken er avgjort.

"Kammen" i rundkjøringa ved Bakke bru

Kunst i ei rundkjøring i Trondheim.

Foto: Tor Beisvåg

Det er et flertall i kulturkomiteen som sier nei til kunst i seks rundkjøringer i Stjørdal, skriver Stjørdalens Blad.

- Jeg frykter at sjåførene blir distrahert av kunst i rundkjøringene. Mange har problemer nok med rundkjøringer uten forstyrrende elementer, sier Arbeiderpartiets Kåre Magnar Børseth til NRK Trøndelag.

Er ikke kunstmostander

Børseth har jobbet med trafikksikkerhet i 30 år og presiserer at han ikke er motstander av kunst og forskjønning av Stjørdal. Men han vil ikke gå på bekostning av trafikksikkerheten.

- Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra folk som ikke ønsker kunst i rundkjøringene. De vil heller ha fin beplantning eller stein, sier Børseth.

Lokalt særpreg

Ivar Vigdenes fra Senterpartiet ønsker kunst i rundkjøringene, men ble nedstemt av flertallet i komiteen.

- Jeg ser at man er bekymra for trafikksikkerheten, men jeg mener at man kan kombinere kunst med trygg trafikk, sier Vigdenes til NRK.

Han ser for seg at rundkjøringene kan utsmykkes med kunst som uttrykker Stjørdals egenart og trekker fram fjorden, elva, bergkunsten og landbruket.

Tror på omkamp

I utgangspunktet er saken avgjort av kulturkomiteen, men ordføreren kan be om at den blir behandlet av formannskapet.

- Jeg mener at saken bør få en bredere politisk behandling. Jeg har vært i kontakt med ordføreren og jeg tror at han er innstilt på en ny runde i saken, sier Ivar Vigdenes.

Debatt: Bør det være kunst i rundkjøringene?