Hopp til innhold

Selger stolene i nytt kulturbygg

I Grong bygges det et nytt stort kulturhus til rundt 150 millioner kroner. Og nå kan du kjøpe deg din egen stol i kinoen eller kultursalen.

Nytt kulturhus bygges i Grong

Brit-Agnes Buvarp og Steinar Sæternes inne i det nye kulturhuset i Grong.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Neste høst skal den nye storstua i Grong, Kuben, offisielt åpnes. Men allerede nå er mye av bygget ferdig med bibliotek, kino, kultursal og mye mer. Her skal kulturlivet få et løft i samspill med Grong barne- og ungdomsskole som holder til i nabobygget.

– Løft for kulturlivet

– Dette vil bli et løft for kulturlivet i hele regionen Indre Namdal, sier Steinar Sæternes i stolkomiteen for kulturhuset.

Og for å få inn penger og ikke minst skape en sterkere identitet og tilhørighet til kulturhuset, kan både privatpersoner, organisasjoner og bedrifter kjøpe seg egne stoler i kinoen eller kultursalen.

– Har du penger får du også kjøpt deg din egen stol i kinoen eller kultursalen, sier Brit-Agnes Buvarp i komiteen.

Kulturhuset Kuben i Grong

Byggingen av kulturhuset vegg i vegg med skolen er i full gang.

Foto: Espen Sandmo/NRK

320 stoler i kultursalen og stolene i kinoen er til salgs, og interessen er der allerede.

– Alle kan jo kjøpe seg en stol. Det er litt forskjell i pris mellom private og bedrifter. Kjøper du en stol privat får du navnet på ei tavle i gangen, mens bedrifter som kjøper ei hel rad får navnet sitt på denne stolraden, forteller Buvarp.

150 millioner

Det skal altså investeres rundt 150 millioner kroner i det store kulturbygget i Grong sentrum. Et stort løft for en kommune med litt over 2000 innbyggere. Men Steinar Sæternes håper at huset skal bli et samlingssted for alle i Indre Namdal.

– Nå kan vi få det ypperste innen både musikk og teater hit til Grong, og hovedtanken med å selge stoler er å skape en følelse av eierskap. Først og fremst blant grongningene, men også for andre i regionen, mener Sæternes.

Brit-Agnes Buvarp sier de har hentet inspirasjon fra andre når de nå selger stoler for å skaffe penger til kulturhuset.

– Dette er jo ikke noe nytt. Kimen i Stjørdal gjorde jo dette i fjor. Men vi synes det er en artig måte å få folk til å engasjere seg på, mener hun.