Hopp til innhold

Se UEFA inspisere Lerkendal

I dag var UEFA på besøk på Lerkendal for å vurdere om anlegget kan brukes til Supercupfinalen i 2016. Både Rosenborg og ordfører Rita Ottervik håper at finalen mellom Mesterliga- og Europaligavinneren skal spilles i Trondheim.

UEFA-utsendinger var i dag Lerkendal stadion for å vurdere om Supercupen kan spilles i Trondheim 2016. RBK har store forhåpninger om at det vil gå i orden.

Det vurderes om finalen i Supercupen 2016 skal spilles på Lerkendal. Daniel Ribeiro i UEFA har fått et godt inntrykk av både Trondheim og stadion.

Daniel Ribeiro i UEFA har fått et godt inntrykk av både Trondheim og Lerkendal.

– Det har vært veldig vakkert å se Lerkendal og Trondheim i dette fine været, sier Ribeiro.

Han sier også at Lerkendal kan være et passende anlegg for finalen i Supercupen i 2016.

– Vi samler nå inn informasjon, og tar denne med i vurderingen vår. Oppdraget vårt er at spillerne og dommerne kun skal fokusere på kampen som skal spilles, og ikke for eksempel om garderobene er for små. Garderobene på Lerkendal ser ut til å være passende, sier Ribeiro.

LES: Europas største stjerner til Lerkendal

– Har prøvd å sjarmere dem

UEFA sjekker Lerkendal

Roar Munkvold i Rosenborg viser representanter for UEFA Lerkendal. Målet er å få arrangere Supercupfinale i 2016.

Foto: Stein Roar Leite / NRK
Czech Republic Soccer Super Cup

I 2013 ble finalen spilt på Eden Stadion i Praha, Tsjekkia. Da slo Bayern München Chelsea etter straffesparkkonkurranse.

Foto: Petr David Josek / Ap

– Hvis vi får finalen her blir det et arrangement for byen og regionen. Rosenborg blir bare teknisk arrangør på biten som gjelder stadion, sier leder for økonomi og eiendom Roar Munkvold i Rosenborg.

Munkvold sier at hvis finalen skal spilles på Lerkendal må det gjøres en del midlertidige konstruksjoner.

– Vi har nok plasser til publikum, men vi er ikke rigget til å kunne ta imot det store omfanget av mediefolk som eventuelt vil komme i forbindelse med finalen, sier Munkvold.

Han sier at møtet med UEFA og omvisningen på Lerkendal har vært positiv.

– Vi har prøvd å sjarmere dem så godt som mulig. UEFA har styremøte i september, så vi må nok vente et par måneder før avgjørelsen kommer.

– Håper på engelske lag

Rita Ottervik tok et avbrekk i ferien for å møte delegasjonen fra UEFA 22. juli. Trondheims ordfører har sesongkort på Lerkendal, men drømmer om å få se mer enn hjemlig eliteserie.

– Jeg håper på engelsk lag, Liverpool hadde vært topp. Ronaldo eller Messi hadde vært helt strålende, sier Ottervik.