NRK Meny
Normal

Scandic Lerkendal mister skjenkebevilling

Formannskapet i Trondheim avgjorde tirsdag at Scandic Hotell Lerkendal mister skjenkebevillinga i tre uker. Hotellet mener dette strider mot artikkel 6 i den Europeiske menneskerettskonvensjonen.

Scandic Lerkendal

Scandic Hotell Lerkendal, Trondheim

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Bakgrunnen er en kontroll på stedet i januar, hvor skjenkekontrollen mener ei åpenbart påvirket kvinne fikk servert alkohol. Partene er enige om at kvinnen både fikk kjøpt og drikke alkohol. Striden står om hun var så beruset at videre servering burde vært avslått.

Avslørte undertøyet

Kontrollen skriver i et tilleggsnotat at «...kvinnen hadde vanskeligheter med å holde balansen da hun satt på en disk. Hun reagerte ikke på at kjolen skled opp og avslørte undertøyet, og hun hadde slørete uklart blikk».

Den omtalte kvinnen benekter at hun var åpenbart påvirket. Hun har også skrevet sin versjon, og med hennes egne ord heter det at hun kun «var full av tull og moro».

(Artikkelen fortsetter under):

Alkohol halvliter øl

Formannskapet i Trondheim avgjør tirsdag om Scandic Hotell Lerkendal skal miste skjenkebevillinga i tre uker. (Illustrasjonsfoto).

Foto: Scanpix / SCANPIX

Opptur

Også det innleide vaktselskapet lar seg høre i sakens anledning. I nok et vedlegg til saken kan formannskapet lese at kvinnen riktignok hadde drukket og «...var på en opptur rent formmessig, men ikke åpenbart påvirket».

Rådmannen har også fått en uttalelse fra vedkommendes venninne, en politibetjent som også var tilstede i lokalet.

Bortsett fra at hun konstaterer en mulig rollekonflikt i saken, avviser hun at den omtalte kvinnen «...var overstadig beruset, og at hun ikke snøvlet da hun snakket».

Flere i søkelyset

Også Nova kurs- og konferansesenter, Bobby's Bar, Studio 26 og Lille London må tåle midlertidig suspensjon av skjenkebevillingen. Tidsrom for de enkelte bedriftene avtales senere.