Hopp til innhold

Nå er de nye Kolstad-profilene på plass

Flere av de norske herrelandslagsspillerne i håndball hadde sin første trening mandag. Nå er planen å bli best i Norge.

Magnus Gullerud på første trening i Kolstad Håndball

LITT RUSTEN: Stian Gomo beskriver gjengen som litt rusten etter sommerferien. Det skriver flere av spillerne under på.

Foto: KARIANNE BREIVIK ELDNES / NRK

I oktober rapporterte NRK om at flere av de norske landslagsspillerne i håndball skulle til Trondheimsklubben Kolstad.

Mandag var de på plass for sin første trening med laget.

Kolstad håndball satser knallhardt mot å bli en av verdens beste håndballklubber. De har blant annet et mål om å bli Norges beste håndballag innen 2024. Videre har de en klar ambisjon om å vinne Mesterligaen.

– Det vil kreve mye av oss. Det er ingen tvil om det. Både av hele klubben, i forhold til å få satt den kulturen som vi ønsker og få bygd opp et bra og solid lag. Jeg er veldig glad i å sette hårete mål, og samtidig uttale de høyt. Det betyr at vi må jobbe steinhardt, og kravene er store for at vi skal nå dem, sier tidligere landslagssjef, Christian Berge.

Han er nylig innsatt som hovedtrener for Kolstad Håndball.

Les også Christian Berge klar for Kolstad

Håndball EM herrer 2020 : Norge – Island (31-28)

Tror de kan vinne serien i år

Sander Sagosen, som er ute med skade, er en av stjernene som har signert med klubben. Landslagsspillerne Magnus Gullerud, Magnus Abelvik Rød og Torbjørn Bergerud er også en del av troppen.

Berge forteller at første bud er å spille god og underholdende håndball. Han er tydelig på hvem de store konkurrentene er, og er forberedt på en spennende sesong som skal blåses i gang til høsten.

Christian Berge, trener for Kolstad håndball.

Christian Berge tror Kolstad kommer til å gjøre det bedre enn forrige sesong.

Foto: KARIANNE BREIVIK ELDNES / NRK

– Det er Elverum som har vunnet mange år på rad, og har en veldig solid kultur i laget sitt. Det er nok det første, men du har Arendal, du har Drammen og det er flere lag der som melder seg på. Det blir en veldig moro og interessant sesong. Det tror jeg, sier Berge.

Les også Bekreftet: Sander Sagosen og fem andre profiler blir Kolstad-spillere

Sander Sagosen på vei inn på Kolstad Arena.

Flere av de nye spillerne ser lyst på å kjempe om seriegullet i toppserien i håndball i år.

Magnus Gullerud er en av de som ser positivt på det. Han kom kjørende inn til Trondheim på søndag. Frem til nå har strekspilleren spilt i Tyskland for SC Magdeburg i Bundesliga i håndball.

– Vi har potensial til å kjempe i toppen. Det tror jeg, men vi må vente og se hvordan vi klarer å bygge sammen et lag, sier han.

Magnus Gullerud på første trening for Kolstad Håndball

– Det eneste har hørt er at Trondheim er en veldig fin by, men at været er ikke så bra, ler Magnus Gullerud da han blir spurt om hva han synes om Trondheim så langt.

Foto: Karianne Breivik Eldnes / NRK

Hans nye lagkamerat, og målvakt, Torbjørn Bergerud er også enig i at de har en mulighet for å nå helt til topps i år.

– Med det mannskapet vi har så har vi muligheten til det, sier han.

Gullerud er spent, og synes det var godt å komme i gang igjen etter sommerferien.

– Jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å bli å spille mot de norske lagene. Det er litt annerledes, så det blir spennende.

Et lag med mange unge spillere

– Jeg synes det er en fin gjeng. Jeg kjente noen fra før, og det er en etablert yngre gruppe som har vært her sammen. Det er alltid spennende når det kommer såpass mange nye inn. Det blir jo litt aldersforskjell også, men jeg synes det virker lovende. Jeg tror vi skal få bygget opp et godt lag sammen, sier Gullerud.

Eskil Dahl Reitan er en av de unge spillerne i gjengen, og har spilt for Kolstad i 2 år. Han tror de nye spillerne blir et godt tilskudd til laget.

Eskil Dahl Reitan i Kolstad Håndball

Eskil Dahl Reitan synes nivået på treningen på mandag var betydelig høyere enn de to foregående årene han har spilt for klubben.

Foto: Karianne Breivik Eldnes / NRK

– Det betyr så klart mye. De kommer hit med internasjonal erfaring fra klubb og landslag. Det er et nivå som mange av oss ikke har vært borti før. Det er definitivt mye å lære. Jeg merker det allerede på den første treningen at de er villige til å lære bort også. Det ser veldig bra ut. Jeg gleder meg.

Reitan tror de har en god sjanse til å vinne serien i år.

– Jeg er ganske sikker på at det ikke er Elverum som sitter øverst på tronen i år.