Hopp til innhold

Bekreftet: Sander Sagosen og fem andre profiler blir Kolstad-spillere

– Mente han det? Eller tullet han? Slik reagerte Sander Sagosen da han fikk spørsmål om han ville bli med å skape Norges beste håndballag i Trondheim.

Sander Sagosen på vei inn på Kolstad Arena.

KOLSTAD-SPILLER: Her ankommer Sander Sagosen pressekonferansen i Kolstad arena i Trondheim søndag ettermiddag. Du kan se hele seansen og intervjuer lenger ned i artikkelen.

Foto: Johannes Børstad / NRK

Sander Sagosen er presentert som ny Kolstad-spiller søndag.

Det er også de norske landslagsspillerne Magnus Gullerud, Magnus Abelvik Rød og Torbjørn Bergerud, og de islandske landslagsspillerne Janus Dadi Smarason og Sigvaldi Guðjónsson.

Kolstad håndball skal bli Norges beste håndballag innen 2024. Videre har de en klar ambisjon om å vinne Mesterligaen.

Sagosen håper å bli i Kolstad resten av karrieren

Sagosen, Abelvik Rød og Bergerud var til stede under pressekonferansen som håndballklubben hadde invitert til i Kolstad arena søndag ettermiddag.

– Da Jostein (daglig leder i Kolstad journ.anm.) ringte meg og spurte om jeg ville bli med å skape trøndersk og norsk håndballhistorie, gikk det opp ei lita lampe. Mente han det? Eller tullet han?

Det sa Sander Sagosen (26) like etter å ha entret døra til applaus fra de oppmøtte. Han blir Kolstad-spiller fra 2023-sesongen.

Han understreker at ambisjonene hans er svært høye, selv om han forlater en storklubb, tyske THW Kiel, til fordel for Kolstad.

Til NRK forteller Sagosen hva han svarte Jostein Sivertsen den gangen:

– Hvis du kan love meg et lag som kan kjempe i toppen, da kommer jeg gjerne. Det har de jobbet grundig for det siste halvåret.

Nå håper han å bli i klubben resten av karrieren.

Men det å vinne ligaen hjemme i Norge, holder ikke for mannen som mange regner som verdens beste håndballspiller.

– Det som driver meg, er jo å vinne Champions league, sier Sagosen til NRK.

Sander Sagosen presentert som Kolstad-spiller på pressekonferanse.

SATSER STORT: Seks håndballprofiler ble presentert i Kolstad arena søndag. Tre av dem var til stede: Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød og Sander Sagosen. T.v.: Jostein Sivertsen. T.h.: Vidar Riseth.

Foto: Johannes Børstad / NRK

Verdens beste håndballag i favorittbyen

Allerede onsdag erfarte NRK at Sagosen og andre håndballprofiler er klare for Kolstad. Det ble altså endelig bekreftet søndag.

– Vi skal skape verdens beste håndballag i min favorittby. Det er klart at dette har mye med tilhørighet å gjøre, sier Sagosen, som er oppvokst i Trondheim.

Magnus Abelvik Rød (24) fra Oslo forlater Flensburg-Handewitt i den tyske Bundesligaen for Kolstad i 2023. Han sier ambisjonene til klubben var drivende for at han takket ja.

– Jeg vil bidra til at Kolstad når målene de har satt seg for fremtiden, sier Abelvik Rød til NRK.

Bergerud: – Jeg var litt skeptisk i starten

Keeper Torbjørn Bergerud (27) sier han ble kontaktet av Jostein Sivertsen en gang før sommeren.

– Jeg var litt skeptisk i starten. Kan dette skje hjemme i Norge, liksom? Men det ser ut til å være noe i dette. Det er ekte. Det er veldig kult, sier Bergerud til NRK.

Han går fra den danske klubben GOG håndbold til Kolstad i 2022.

Etter løpende kontakt med de andre landslagsprofilene, klarte han ikke annet enn å si ja. Han gleder seg til å bli med på prosjektet, og innrømmer det er deilig at det endelig er bekreftet.

– Jeg har gledet meg lenge til nyheten skulle komme, så vi slipper å sitte med dette alene. Det er godt å lette på trykket, sier Bergerud.

  • Magnus Gullerud (29) går fra SC Magdeburg i Bundesligaen til Kolstad i 2022.
  • Janus Dadi Smarason (26) går fra Frisch Auf Göppingen til Kolstad i 2023. Han spiller for det islandske landslaget.
  • Sigvaldi Guðjónsson (27) går fra Łomża Vive Kielce i 2023. Han spiller for det islandske landslaget.

Vil ikke lenger være en mygg

«Det ligger an til å bli en historisk søndag i Kolstad arena når Kolstad håndball inviterer til pressekonferanse med nyheter som kan skape både trøndersk og norsk idrettshistorie».

Slik lød innkallelsen da Kolstad håndball inviterte til pressekonferanse. Den startet klokka 15. NRK strømmet det hele.

Jostein Sivertsen, daglig leder i håndballklubben, og Vidar Riseth, sponsorsjef i Rema 1000, satt alene i panelet før spillerne ble presentert. Marvik Wiseth ledet pressekonferansen.

– Det er en stor dag for Kolstad håndball. Det er en stor dag for norsk håndball, sa Wiseth innledningsvis.

– Kolstad håndball er en mygg i europeisk sammenheng, sier Sivertsen, og la til at ambisjonene og potensialet er til stede.

Ifølge ham tenker Kolstad annerledes enn mange andre: De vil bygge klubben først, så styrke det sportslige.

– Vi har holdt på i mange år nå, sier han.

Jostein Sivertsen

VIL BLI BEST: Daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen, har lenge ytret at håndballklubben har som mål å bli best i Norge og på sikt store i Europa.

Foto: Johannes Børstad / NRK

Christian Berge?

Klubben ligger midt på tabellen i norsk håndball, men har lenge ytret høye ambisjoner. Store sponsorer skal være involvert for å få tilstrekkelig med millioner for å satse stort.

I tillegg til å hente hjem store profiler og bli Norges beste håndballklubb, har det lenge vært spekulert i om landslagssjef Christian Berge blir klubbens nye trener.

Det er ikke aktuelt per nå, sier Jostein Sivertsen til NRK etter pressekonferansen søndag:

– Christian er en utrolig dyktig trener, og han er jo fra Trondheim. Det ville vært rart om vi ikke hadde pratet med Christian. Men det er ikke aktuelt per nå.

Berge fikk for kort tid tilbake selv refs fra håndballforbundet for å ha snakket varmt om Kolstad-prosjektet til flere landslagsprofiler.

Nå kan disse signeringene bli starten på prosjektet om å gjøre Kolstad til en skikkelig stor klubb – både i Norge og Europa.

PRESSEKONFERANSE: NRK strømmet pressekonferansen Kolstad håndball holdt klokken 15 søndag.