NRK Meny
Normal

Rushtidsavgift til besvær

Trondheimspolitikerne er opprørt, kan bli tvunget til å godta rushtidsavgift.

Bompenger
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Trondheimspolitikere fra både regjeringspartiene og opposisjonen reagerer negativt på utspillet til samferdselsminister Liv Signe Navarsete om å tvinge bykommuner til å innføre rushtidsavgift.

- Uhørt, sier kommunalråd i Trondheim, Kristian Dahlberg Hauge (Frp). Han mener det er et angrep på lokaldemokratiet når regjeringen vil tvinge kommunen til å innføre en avgift de har vedtatt at de ikke skal ha.

 

Kristian Dahlberg Hauge
Foto: NRK

Usosial avgift

Dahlberg Hauge mener at det å innføre en avgift som gjør det dyrere for folk flest å leve i Trondheim ikke er noen god løsning. Han mener dette vil ramme småbarnsforeldre og folk med dårlig råd spesielt hardt.

Også arbeiderpartipolitiker og kommunalråd i Trondheim, Aase Sætran, er overrasket over at samferdselsministeren vurderer å tvinge kommunen til å innføre rushtidsavgift for å få ned klimautslippene.

 

Aase Sætran, byråd for Ap i Trondheim
Foto: NRK

Soloutspill?

- Jeg er veldig overrasket, sier Sætran, og er usikker på om utspillet er forankret i regjeringa eller om det er et soloutspill fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

- Jeg støtter meg fortsatt til det statsministeren sa i fjor høst om at dette skal avgjøres lokalt, sier Sætran til NRK.

 

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.