Hopp til innhold

Rockheim en del av Kosmorama

Filmfestivalen Kosmorama i Trondheim skal vise rockefilmer på Rockheim under årets festival.

Rockheim

Kosmorama og Rockheim skal samarbeide tettere i årene framover.

Foto: Rockheim

For nå skal Trondheim internasjonale filmfestival, Kosmorama , samarbeide med Opplevelsessenteret for pop og rock, Rockheim .

Fire musikkfilmer

Ola Lund Renolen

Ola Lund Renolen i Kosmorama.

Under filmfestivalen som arrangeres 4. til 10. april skal blant annet musikkfilmene "Lemmy", "The Other f-Word", "Do it again", og en film om det legendariske plateselskapet Creation vises.

"Lemmy" handler om den legendariske frontfiguren i Motörhead. "Do it again" handler om en mann som vil gjenforene The Kinks, mens dokumentarfilmen "The other f-Word" viser hva som skjer når punkrockere blir voksne og etablerer seg med familie.

God musikkserie

– Vi har hatt ambisjoner om å lage en god musikkserie på Kosmorama. Vi ønsker å vise dokumentarfilm, og film hvor musikk er en del av de vesentlige elementene, sier festivalsjef Ola Lund Renolen i Kosmorama.

Han mener det er naturlig å samarbeide med Rockheim.

– Rock er en viktig del av populærkulturen, sammen med film. Derfor er dette viktig for oss, og vi ønsker å lage dette som en fast del av Kosmorama, sier Lund Renolen.

Fast program

Han sier at dette skal ble et fast sideprogram under filmfestivalen i Trondheim.

– Til neste år finner vi kanskje en litt annen vri. I og med at vi samarbeider med Rockheim er det også viktig med historie. I år får vi et historisk perspektiv med å vise filmer om 1960-tallet, The Kinks, punken og plateselskapet til Oasis, sier festivalsjefen.

Petter Myhr

Petter Myhr i Rockheim.

Foto: NRK

Direktør Petter Myhr ved Rockheim mener dette er riktige filmer på rett sted.

– Vi driver med formidling av musikkhistorie, og disse filmene er jo helt klart i tråd med det. Så jeg føler vi er et riktig sted for dette, og at det ligger innenfor kjernevirksomheten til Rockheim, sier Myhr.

Håper på norsk film

Han håper samarbeidet med Kosmorama kan utvikles videre.

– Jeg håper dette er starten på noe vi kan utvikle videre. Akkurat i år er det utenlandske filmer som vises, men neste år ville det vært veldig artig med noen godbiter fra norsk musikkhistorie, sier Petter Myhr.