– Dette er veldig stort for oss

Rockheim er en av seks nominerte til en stor internasjonal arkitekturpris.

Rockheim

'Et ganske imponerende bygg', sier en av jurymedlemmene i «World Architecture News Awards». Rockheim er blant seks toppkandidater i kategorien som tar for seg fornying av gamle bygg.

Foto: Aslak Woo Ravlum

Petter Myhr

Petter Myhr er storfornøyd med at Rockheim-bygget har kommet til finalen WAN-prisen.

Foto: NRK

– Dette er helt fantastisk, sier Rockheim-direktør Petter Myhr til NRK.no.

Like før han gikk fra jobb i dag fikk han beskjeden: Rockemuseet i Trondheim står på lista over seks nominerte bygg til arkitekturprisen «World Architecture News Awards».

Ifølge adressa.no blir prisen omtalt som den største arkitekturprisen i verden.

Rockheim er nominert i kategorien som fokuserer på hvordan man kan skape et nytt bygg av gammel arkitektur.

– Det er stort å bli nominert i en pris som skal vurdere alle mulige gamle bygg som har blitt fornyet over hele verden, sier Myhr.

– Imponerende bygg

Rockheim-bygget er en kombinasjon av en gammel lagerbygning fra 1920 og nybygg, med den høyteknologiske "lysboksen" på toppen som det store kjennemerket.

Det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock er tegnet av arkitektfirmaet Pir II, og juryen til WAN-prisen beskriver bygget som spennende.

– Jeg liker at man umiddelbart kan se hva som er gammelt og hva som er nytt. Det er en rimelig fengslende idé. Ganske imponerende, sier jurymedlem John Assael til prisens nettside.

Jubel hos arkitektene

At WAN-juryen bruker slike ord om bygget, blir satt stor pris på hos arkitektfirmaet Pir II.

– Det er veldig smigrende og hyggelig å bli lagt merke til. Spesielt fordi de er en internasjonal jury, sier daglig leder i Pir II, Mette Melandsø, til NRK.

Hun ser ikke bort fra at det blir spretting av champagne på kontoret i morgen, for en topplassering i World Architecture News-prisen henger høyt, ifølge henne.

– Det er det største nettstedet i verden for arkitektur og det er ganske heftige konkurrenter, sier Melandsø, som forteller at arkitektfirmaet ønsker å dele æren for Rockheim-bygget med flere.

– Å få til et slikt bygg er også avhengig av en sterk byggherre, og riksantikvaren, som lot oss få lov til å gjøre gjennomføre dette.

Opplever ofte en «wow-reaksjon»

Rockheim-direktør Myhr er ikke overrasket over at bygget begeistrer også internasjonalt.

– Det har allerede vunnet flere arkitektpriser, og jeg vet at mange kommer til Rockheim for å se bygget. Jeg er ofte på reiser, og det er en «wow-faktor» over alt når jeg viser bilder av Rockheim.

31 bygg var først nominert i samme kategori som rockemuseet, før juryens favorittliste nå ble kuttet ned til bare seks kandidater.

– Jeg har ikke rukket å sette meg så godt inn i hva som skal til for å vinne til slutt og hvem som ellers er med i finalen. Nå gleder jeg meg bare over at Rockheim er der, og at dette skaper oppmerksomhet rundt bygget, sier Myhr.

Dette er de fem andre byggene i samme kategori som Rockheim:

  • Charles Smith Wines Tasting Room & World Headquarters, Walla Walla
  • Haus Im Haus, Hamburg
  • Las Arenas, Barcelona
  • Music School Louviers, Normandy
  • Fouquet's Barriere Hotel, Paris