NRK Meny
Normal

– Dette er en festdag

Torsdag ble grunnsteinen til Rock City og rockehotellet i Namsos lagt ned.

Rock City / Bjarne Brøndbo

Bjarne Brøndbo var strålende fornøyd med at grunnsteinen til Namsos Rock City ble lagt ned av kulturministeren og en rekke skoleelever.

– Dette er en festdag, det er helt fantastisk. Jeg har til og med tatt med meg bagasjen min for jeg tenkte å sjekke inn i dag, men resepsjonen er jo ikke ferdig, sa Bjarne Brøndbo, som skinte om kapp med sola i hjembyen Namsos torsdag.

Sammen med sine medmusikanter i DDE, Askil Holm og Chand Torsvik holdt han konsert da grunnsteinen til Namsos Rock City og byens nye hotell ble lagt ned.

I alt skal det investeres 225 millioner kroner i prosjektet, etter planen skal det hele stå ferdig om ett år.

– Dette er stort og det blir stort, sier Brøndbo.

Hentet statsråd i turnébuss

Grunnsteinen ble lagt ned av skoleelever og kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Grunnsteinen til Rock City

Grunnsteinen til rockesenteret er, ikke overraskende, gitarformet.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Statsråden ble hentet på flyplassen med Prudences gamle turnébuss, hun tok utgangspunkt i melodien «Langt igjen til Royal Albert Hall» i sin tale.

– Da Prudence skrev den låta var det frustrasjon og sinne over hvordan det stod til med norsk rock hvor de internasjonale egentlig tok alt. I dag har vi en helt annen situasjon for norsk rock, blant de av dere som er unge er det sånn at 50 prosent av det som selges av rock er norskprodusert. Det er en fantastisk historie om utviklingen i norsk musikk de seneste årene, og i historien om norsk rock har Namsos det helt sentrale åpningskapittelet, sa kulturministeren.

Kompetansesenter

Mens Rockheim i Trondheim skal ta vare på pop- og rockhistorien er Rock City Namsos et lite museum for trønderrocken.

Rock City er først og fremst et kompetansesenter som skal utvikle nye artister og alt som trengs rundt dem. Senteret skal skape nye kulturarbeidsplasser.

Det nærmeste vi kommer Royal Albert Hall i dette distriktet er Namsos Rock City

Kulturminister Anniken Huitfeldt

– For Namsos vil det bety enormt mye med tanke på at det kan dukke opp noen nye yrker. Men vi håper og tror at det betyr veldig mye for hele Midt-Norge og landet forøvrig når vi får dreis på bransjesenteret vårt, sier Svein Karlsen, daglig leder i Rock City.

– Jeg mener at historien om Namsos og det man har fått til innenfor kulturlivet her er en ubetinget suksesshistorie som resten av distriktsnorge kan lære mye av. Namsos Rock City skal ta vare på historien, men det skal først og fremst være et sted hvor dere som er yngre skal få inspirasjon, øvingslokaler, bygging av kompetanse og det å etablere arbeidsplasser innenfor kulturnæringene. Det nærmeste vi kommer Royal Albert Hall i dette distriktet er Namsos Rock City, sa kulturminister Anniken Huitfeldt.

Rock City

I alt skal det investeres 225 millioner kroner i Rock City og det nye hotellet.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.