NRK Meny
Normal

Lege hadde sex med to pasienter

En overlege i Helse Nord-Trøndelag blir vurdert av Statens helsetilsyn etter å ha innledet seksuelle forhold med to tidligere pasienter, skriver Trønder-Avisa.

Statens helsetilsyn

Statens helsetilsyn vurderer om en overlege i Helse Nord-Trøndelag har blandet roller, etter å ha innledet seksuelle forhold med to tidligere pasienter.

Foto: Thomassen, Christian / SCANPIX

Det var pasienten mannen først innledet er forhold til, som varslet tilsynsmyndighetene i sommer. Det skriver Trønder-Avisa.

Fylkesmannen opprettet tilsynssak mot overlegen, men de har nå sendt den over til Statens helsetilsyn sentralt for vurdering.

Oppfattet kvinnen som pårørende

I sitt tilsvar skriver legen at han ikke oppfattet kvinnen han først innledet et seksuelt forhold til, som pasient, men som pårørende.

Legen og kvinnen skal ha fått kontakt mens kvinnen var pårørende til en pasient, og senere fått tilbud om behandling hos legen. Trønder-Avisa skriver at behandlingen foregikk over en begrenset periode, mens det intime forholdet varte i flere år.

I 2013 ble den andre kvinnen han skal ha innledet et forhold til, innlagt ved sykehuset, hvor legen var involvert i faglige vurderinger av pasienten.

Etter at hun ble utskrevet, tok pasienten kontakt med legen privat. I sakspapirene går det fram at de to innledet et intimt forhold.

Tok kontakt med advokat før forholdet

Før han innledet det andre forholdet, skal han ha tatt kontakt med en advokat i legeforeningen.

Trønder-Avisa refererer fra sakspapirene, hvor legen skriver at «advokaten mente at summen av de forhold som utgjorde pasient-/behandlerrelasjonen ikke var til hinder for (...) et forhold».

Legen risikerer nå å miste sin autorisasjon, fordi han ifølge Helsetilsynet kan ha gjort «handlinger som medfører at allmennheten ikke lenger kan ha den nødvendige tillit».

Statens helsetilsyn vil trolig konkludere i saken på nyåret, ifølge avisa.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.