Man kan bruke det man har av matrester i en omelett. Resultatet kan bli en meget god lunsjrett. Framgangsmåten er den samme uansett hvilke råvarer man velger. I vår resteomelett er følgende ingredienser brukt:
Ribbe
Skinke
Løk
Potet
Andre grønnsaker (valgfritt)
Urter
4 egg
2 dl crème fraîche
1 dl fløte
Salt
Pepper
Osterester
Kutt opp råvarene i passe terninger (0,5 cm), og stek dem litt i panna for å få mer smak ut av omeletten. Bland sammen egg, fløte, crème fraîche, salt og pepper. Blandingen helles over grønnsakene og kjøttet. Strø over osterester. Skru ned temperaturen på plata og dekk stekepanna med lokk eller aluminiumsfolie. La det stå til det stivner.
Serveres varm sammen med en liten salat og ristet brød med urter.
Urteristet brød
Gammelt brød i skiver smøres inn med urteolje. Stekes i stekepanne til de blir gylne. Urteoljen kan kjøpes i butikk eller du kan blande den selv. Kjør da olje og urter i en hurtigmikser. Smak så til med salt og pepper