Hopp til innhold

Reagerer sterkt på helsemillioner

Ansatte i Helse Midt-Norge reagerer kraftig på at Helse Sør-Øst får 300 millioner kroner ekstra i omstillingsmidler.

Sigmund Eidem

Sigmund Eidem er konserntillitsvalgt i Helse Midt-Norge. Han har fått sterke reaksjoner på at Helse Sør-Øst får 300 milioner ekstra til omstilling.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Fredag ble det kjent at sykehusene i Oslo får 300 millioner kroner ekstra til omstillingsprosessen. Det har ført til sterke reaksjoner i Helse Midt-Norge.

Ordbruken egner seg ikke i media

– Reaksjonene er kraftige og ordbruken egner seg ikke i media. Det er helt uttålelig hvis det er slik at bare Helse Sør-Øst får midler. Statsråden river da grunnlaget for enhver omstilling i distriktene, sier konserntillitsvalgt i Helse Midt-Norge Sigmund Eidem til NRK.

Sykehusene i Oslo må omstille etter en sammenslåing, noe som har ført til misnøye og bråk. Men også Molde og Ålesund er i gang med en sammenslåing.

– Jeg skjønner godt det er behov for 300 millioner kroner i Helse Sør-Øst, men også i Helse Midt-Norge har vi en omstilling med mye bråk og kostnader på nivå med de i Helse Sør-Øst.

Gir uheldige signaler

Pengene skal brukes til investeringer på Oslo universitetssykehus. Men Eidem mener statsråden med de ekstra millionene sender uheldige signaler til de andre helseregionene.

– Hvis det bare er slik at det er Helse Sør-Øst som får penger i statsbudsjettet til investeringer, gir det et signal om at det kommer penger til slutt, bare man lar være å gjøre omstillingene.

Helse- og omsorgsdepartementet har uttrykt bekymring over at Oslo universitetssykehus fortsetter å bruke mer penger enn det har fått bevilget.

– Vi har store investeringsutfordringer i Helse Midt-Norge i 2012. Jeg går ut i fra at det er en romslig post for investeringer til Helse Midt-Norge i statsbudsjettet når det kommer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.