Hopp til innhold

300 millioner til Oslo-sykehusene

Oslo-sykehusene får i statsbudsjettet 300 millioner kroner ekstra til omstillingsprosessen, opplyser helseministeren fredag.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og styreleder i Helse Sør-Øst, Frode Alhaug, møtte pressen etter å ha hatt et ekstraordinært foretaksmøte.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Totalt blir dermed omstillingspakken på 1,5 milliarder kroner.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Helse Sør-Øst har hatt et møte i morges for å finne en løsning.

– Omstillingen må skje

Sykehusene i Oslo må omstille etter sammenslåing. Det har ført til misnøye og bråk blant de ansatte og i ledelsen ved sykehusene, både når det gjelder ansettelsesforhold, pasientsikkerhet og budsjettoverskridelser.

– For 2012 foreslår vi 300 millioner til investeringer, nettopp for å lette på forholdene til de ansatte. Det er nødvendig med rehabilitering og det trengs et nytt akuttmottak på Ullevål. Det ønsker vi å bidra til, sier Strøm-Erichsen til NRK etter dagens møte med ledelsen i helseforetaket.

– Det vil også gi pasientene bedre forhold på sykehuset, legger hun til.

(Saken fortsetter under videoen)

Video 300 millioner til Oslo-sykehusene

Helseminister Anne Grethe Strøm-Erichsen (Ap) opplyser om ekstrabeviligningene til Oslo-sykehusene.

Helseministeren presiserer at omstillingen må skje, men sier at hun har tillit til sykehusets styre og prosessen som pågår.

– Dette er nye friske som kommer utifra et prosjekt fra Helse Sør-Øst som vi i departementet har godkjent, forteller helseministeren.

Kutt

Helse- og omsorgsdepartementet har uttrykt bekymring over at Oslo universitetssykehus fortsetter å bruke mer penger enn det har fått bevilget.

Gigantsykehuset sliter med et overforbruk på opp mot 50 millioner kroner i måneden. Dette var bakgrunnen for at styret i Helse Sør-Øst var innkalt til møte med statsråden fredag morgen.

Oslo universitetssykehus har et mål om å kutte ytterligere 339 stillinger i 2011.

Innenfor Oslo kommune sogner i dag 250.000 til storsykehuset, men da 160.000 av pasientene som hadde tilhørt Aker, ble overført til Akershus universitetssykehus fra nyttår, forsvant også 1,7 milliarder kroner fra budsjettet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ