300 millioner til Oslo-sykehusene

Oslo-sykehusene får i statsbudsjettet 300 millioner kroner ekstra til omstillingsprosessen, opplyser helseministeren fredag.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og styreleder i Helse Sør-Øst, Frode Alhaug, møtte pressen etter å ha hatt et ekstraordinært foretaksmøte.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Totalt blir dermed omstillingspakken på 1,5 milliarder kroner.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Helse Sør-Øst har hatt et møte i morges for å finne en løsning.

– Omstillingen må skje

Sykehusene i Oslo må omstille etter sammenslåing. Det har ført til misnøye og bråk blant de ansatte og i ledelsen ved sykehusene, både når det gjelder ansettelsesforhold, pasientsikkerhet og budsjettoverskridelser.

– For 2012 foreslår vi 300 millioner til investeringer, nettopp for å lette på forholdene til de ansatte. Det er nødvendig med rehabilitering og det trengs et nytt akuttmottak på Ullevål. Det ønsker vi å bidra til, sier Strøm-Erichsen til NRK etter dagens møte med ledelsen i helseforetaket.

– Det vil også gi pasientene bedre forhold på sykehuset, legger hun til.

(Saken fortsetter under videoen)

Video 300 millioner til Oslo-sykehusene

Helseminister Anne Grethe Strøm-Erichsen (Ap) opplyser om ekstrabeviligningene til Oslo-sykehusene.

Helseministeren presiserer at omstillingen må skje, men sier at hun har tillit til sykehusets styre og prosessen som pågår.

– Dette er nye friske som kommer utifra et prosjekt fra Helse Sør-Øst som vi i departementet har godkjent, forteller helseministeren.

Kutt

Helse- og omsorgsdepartementet har uttrykt bekymring over at Oslo universitetssykehus fortsetter å bruke mer penger enn det har fått bevilget.

Gigantsykehuset sliter med et overforbruk på opp mot 50 millioner kroner i måneden. Dette var bakgrunnen for at styret i Helse Sør-Øst var innkalt til møte med statsråden fredag morgen.

Oslo universitetssykehus har et mål om å kutte ytterligere 339 stillinger i 2011.

Innenfor Oslo kommune sogner i dag 250.000 til storsykehuset, men da 160.000 av pasientene som hadde tilhørt Aker, ble overført til Akershus universitetssykehus fra nyttår, forsvant også 1,7 milliarder kroner fra budsjettet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger