Raser mot asfalt i egen bakgård

Den lille parken bak Rådhuset i Trondheim er nyasfaltert. Samtidig sliter flere av veiene i byen med hull og sprekker. Det får politikerne til å klikke.

Rådhusparken i Trondheim

Den nye asfalten i Rådhusparken lyser mot politikerne i Trondheim. Flere av dem synes det er pinlig at deres egen bakgård er asfaltert, mens klagene på veistandarden i resten av byen hagler inn.

Foto: Morten Karlsen / NRK

John Stene, kommunalråd Ap Trondheim

John Stene (Ap) synes det er pinlig med nylagt asfalt i parken bak rådhuset.

Foto: Morten Karlsen / NRK

– Det er nesten pinlig fin å stå her, sier John Stene, som er kommunalråd for Arbeiderpartiet i Trondheim.

Han står på perfekt, svart og nylagt asfalt på gangveien i parken bak Rådhuset.

Ellers i byen ville folk jublet for lignende veistandard, men politikerne gjør alt annet enn å smile over oppgraderinga.

– Her har rådmannen bare satt i gang en asfaltering i politikerne sin bakgård, i stedet for å tette hull i byen. Det er trist, sier kommunalråden, som har samme oppfatning som flere av politikerne i kommunen.

– Dette er ikke det vi ønsker

Dagen etter at nettsida fiksgatami.no ble lansert i mars, meldte P4 at det haglet inn rundt 160 klager på dårlige veier i Trondheim.

Nå frykter Stene at flere av byens innbyggere skal tro at det er politikerne som har gjort prioriteringen i Rådhusparken.

– Det ville ikke forundret meg, og det er nettopp derfor vi er så tydelige på at dette ikke er en ønsket løsning fra oss.

Dårlig vei Trondheim

Politikerne mener at veier som denne burde vært prioritert. Flere har rapportert om veier med sprekker og hull i kommunen.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

Synes det blir for dumt

Ifølge administrasjonen valgte de å benytte seg av muligheten da et av asfalteringsfirmaene som jobber for kommunen skulle flytte maskinene sine fra en side av byen til en annen.

Dermed var det en kjapp sak å fikse gangveiene i Rådhusparken.

– Det stemmer sikkert, men det hjelper ikke. Dette er fortsatt like dumt i forhold til prioriteringene av hull i gatene. Det er jo bråstopp av asfalteringa akkurat på utsiden av parken, så dette er en forunderlig sak, sier Stene.

Mener asfalteringa er nødvendig

De som er ansvarlige for det nye veidekket forsvarer prioriteringa med at asfalten kan hindre at folk skader seg.

– Parken er oppgradert av hensyn til klager fra folk som bruker den. Slik som dekket var før så var det sleipt og glatt da det var vått. Folk var rett og slett redde for å gå der, forklarer Einar Aassved Hansen.

Han er direktør for byutvikling i Trondheim, og sier han tar kritikken fra politikerne på alvor.

– Det er behov for et fast dekke her, men hva slags dekke det skal være har vi ikke diskutert med politikerne. Det burde vi ha gjort, innrømmer han.

Men at asfalteringa i politikernes egen bakgård er uvanlig flott, vil han ikke være med på.

– Det er ikke råflott å asfaltere parken. Det er et effektivt og lønnsomt tiltak.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.