Hopp til innhold

Dette er Trøndelags verste vei

Trøndelags dårligste vei går over Osenfjellet.

Video Dårlig vei i Osen

VIDEO: Her kastes ordføreren i luften.

Etter at NRK Trøndelag sparket i gang den uhøytidelige kåringen av Trøndelags verste vei, har det ikke manglet på engasjement fra publikum.

Tre veistrekninger gikk til den tvilsomme finalen mandag morgen og nå er vinneren kåret.

Trafikksikkerhet, mengden trafikk og ikke minst det store antallet tilbakemeldinger fra publikum, er kriterier NRK Trøndelag har lagt til grunn for å kåre trøndelagsfylkenes dårligste vei.

  • Se alle klagene her. Klikk på varselsskiltene eller i menyen på høyresiden for å se begrunnelsene.

Fylkesvei 715 er dårligst

Spesielt mange ville si sin hjertens mening om fylkesvei 715 over Osenfjellet på Fosen. Den går av med seieren i vår kåring.

Ordføreren i Osen, Jørn Nordmeland, ler oppgitt når vi gratulerer ham med den tvilsomme æren.

Det tyder på at vi har hatt rett i våre antagelser. Osen har ikke vært heldig i trekningen om fylkeskommunale midler til vei, sier Nordmeland til NRK.no.

Se ordføreren som prøvekanin i ambulanse på strekningen:

Positivt med mye trafikk

Ordføreren forteller at det har vært en stor oppblomstring både i næringslivet og turistnæringen i Osen de siste to-tre årene, og dette får store konsekvenser for trafikken over fjellet.

– Det kjører mange flere trailere over fjellet nå enn tidligere. Det betyr at det blir større belastning på veien. Men vi er veldig glade for at folk kjører på veien, for det betyr jo at de virkelig vil til Osen, sier Nordmeland.

– Veien det første man møter

Leder for samferdsel, areal og miljøkomiteen i Sør- Trøndelag fylkeskommune, Ola Huke, er ikke overrasket over av folk har meldt fra i hopetall om de dårlige veiene.

Ola Huke, leder i samferdselskommiteen i Sør-Trøndelag

Ola Huke.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det er ikke vanskelig å forstå det store engasjementet. Veien er noe av viktigste i dagliglivet vårt. Den er noe av det første du møter når du skal ut, til jobb eller av en annen grunn må være punktlig. Når veien ikke holder mål, blir folk skuffet, sier Huke til NRK.no.

Huke sier det er store summer som skal til for at veiene i fylket skal få den standarden den, ifølge mange, burde ha hatt.

For å ta igjen etterslepet må vi ha en milliard kroner. Investeringer og nybygging krever enda mer penger, sier han.

– Fylkeskommunen må våkne

På nordtrøndersk side av veien vil det i løpet av året bli gjennomført vedlikeholdsarbeid på fylkesvei 715, opplyser Statens vevesen til NRK.no. På sørsiden av fylkesgrensen, er det derimot mer usikkert i hvilken grad det vil skje forbedringer.

– Vi har ikke fått noen avklaring fra Sør-Trøndelag fylkskommune når det gjelder vedlikehold på strekningen. Nå håper vi denne kåringen får fylkeskommunen til å våkne, sier ordfører Jørn Nordmeland til NRK.

Video: Andre finalist var fylkesvei 277 i Ytre Agdenes

Video aa679443-5953-4f14-bb6f-c3a3bf61d8cb.jpg

Video: Finalist nummer tre, fylkesvei 631 fra Kotsøy til Budal

Video Vei Budal