Rådyre parkeringsplasser i Stjørdal

Parkeringsplassene ved det nye kulturhuset i Stjørdal kan bli svært dyre. For det vil koste godt over 400.000 kroner for en parkeringsplass.

Tomta for kulturhus Stjørdal

Bygginga av et nytt kulturhus er i gang i Stjørdal. I dag vedtar politikerne hvilken parkeringsløsning som skal velges.

Foto: Martin Hammervik / NRK Trøndelag

I dag skal politikerne i Stjørdal bestemme hvilken parkeringsløsning de skal gå for ved det nye kulturhuset som nå bygges.

Høy pris

Uansett hvilket alternativ politikerne velger vil det bli kostbart for kommunen. Totalt vil det koste mer enn 80 millioner kroner å bygge parkeringsplasser under jorda ved det nye kulturhuset på Husbyjordet i Stjørdal.

Senterparti-ordfører Ivar Vigdenes er enig i at vel 415.000 kroner for hver parkeringsplass er mye penger å betale for kommunen.

– Det er en høy pris. Det er viktig at dette får en grundig behandling, sier Vigdenes.

Billigere på IKEA

Til sammenligning betalte IKEA 160.000 kroner for hver plass, da de bygde underjordisk parkeringsgarasje på Leangen i Trondheim. Men IKEA slapp å bygge under grunnvannsnivå, slik Stjørdal kommune må, dersom politikerne går for rådmannens forslag.

Arbeiderpartiet har tidligere stemt imot at det skulle bygges et kulturhus, men går trolig inn for rådmannens parkeringsforslag, sier Thomas Fossen.

– Vi synes dette blir alt for dyrt. Men likevel sier vi ja til dette. Vi kan ikke sitte på sidelinja og stemme i mot. For kulturhuset er jo vedtatt bygget, og vi må få en adkomstløsning, sier Fossen.

Den nye kulturhuset i Stjørdal vil koste 717 millioner kroner. I tillegg vil en park utenfor koste 40 millioner kroner, mens parkeringskjelleren vil koste kommunen 80 millioner kroner.

– Jeg frykter at kulturhuset vil koste nærmere en milliard kroner med parkering og park, sier Fossen.

Han frykter at parkeringsplassene ved det nye kulturhuset kan bli dyrere enn planlagt.

Vedtas i dag

Saken om parkeringskjelleren behandles først i formannsskapet torsdag klokka 11, før politikerne gjør endelig vedtak i kommunestyret, som starter klokka 13.

– Åpningsdatoen for kulturhuset er satt, og det er jo fryktelig travelt med å finne en adkomstløsning, mener Fossen.

Poltikerne i Stjørdal vedtok torsdag formiddag å utsette valg av parkeringsløsning ved det nye kulturhuset.

Formannskapet vil ha flere og billigere forslag fra rådmannen enn de to som nå ligger på bordet, som vil koste minst 80 millioner kroner. Det kan bli aktuelt å utrede parkeringsmuligheter både ved Torgkvartalet og ved Bunnpris.

Kulturhus Stjørdal

Slik skal det nye kulturhuset i Stjørdal se ut.

Foto: Stjørdal kommune