Hopp til innhold

Prøvde seg på gigantbiff

2,2 kilo med biff ble for mye for de som meldte seg på konkurransen om å bli Trøndelags største storspiser.

Biffspisekonkurranse

F.v. Askil Berntsen, Maria Slagsvold, June B. Hovde, Vegard Hjelden og Andreas Pedersen

Foto: Arve Stallvik

Det er så amerikansk som det kan få blitt. Det er skikkelig biff, den er enormt svær, og den skal ned ordentlig fort. De fem personene som hadde meldt seg på biffspisekonkurransen i Trondheim fredag kveld skulle prøve seg på en hele 2,2 kilo stor kjøttklump. Førstemann til å få alt ned i magesekken vinner.

- Det var tungt og det gikk egentlig ganske dårlig. Nå er jeg ganske kvalm og kommer garantert ikke til å spise kjøtt på en stund, sier Andreas Pedersen.

Etter at ca ett kilo var fortært måtte han melde pass. Da var det rett og slett ikke mulig å få ned mer.

- Jeg tror han som vant spiste om lag 1,3 kilo. Jeg er egentlig en småspiser så dette var i drygeste laget for meg, sier Pedersen.

Amerikansk idé

Biff

2,2 kilo med rent kjøtt vil garantert få magesekken din til å jobbe en god stund

Foto: Aina Rødal / NRK

Konkurransen ble arrangert av en gjeng trøndere som kjører Norge på langs på sine Harley Davidson motorsykler. Målet er å få enda flere nordmenn til å åpne øynene for motorsykkel og den berømte Route 66 i USA.

- Langs den ruta er det et sted som heter Big Texan Steakranch. Der har de hver kveld en konkurranse hvor selve manndomsprøven er å spise en biff på 2,2 kilo. Så vi har kopiert den kan du si. Det er jo en nesten umenneskelig porsjon, sier arrangør Arve Stallvik.

2,2 kilo på 9 minutter

I følge Stallvik er verdensrekorden satt i 1960 i USA. Da slukte en amerikaner hele biffstykket på ni minutter. I Norge har kun to personer klart å spise hele biffen.

- En kar fra Bergen og en fra Molde har klart det så langt, sier Stallvik.

For Pedersen og de andre deltagerne blir det nok lite kveldsmat i kveld.

- Jeg tror nesten jeg må legge meg litt nedpå etter dette. Men jeg får vel skylde ned med litt øl etter hvert også, humrer en litt sigen Pedersen.

Siste fra Trøndelag