Prest vil jage spøkelser i Ålen

Stadig flere oppsøker presten for å få dempe uforklarlig aktivitet i hus og heim. Nå står presten i Ålen klar for å roe det som hjemsøker bensinstasjonen i bygda.

Uforklarlige hendelser hos Statoil i Ålen

Brusflasker på sirlig rekke.

Foto: Privat

- Jeg vil først og fremst ta en prat med eieren av bensinstasjonen, en rolig prat. Så vil jeg forsøke å roe ned situasjonen på Statoil-stasjonen i Ålen, sier prest Peter Lindegård.

Les: Spøker det på bensinstasjonen?

Uforklarlig

Det skjer uforklarlige ting på bensinstasjonen i Ålen.

Daglig leder, Stig Kirkhus, forteller at ansatte ikke lenger vil jobbe alene på grunn av det som skjer.

- Strømbrudd, sikringer som går uten grunn. Potetgull i fryseren og brusflasker som settes på rekke og rad. Disse og andre uforklarlige hendelser har siden to dager før jul skremt de ansatte , sier Kirkhus.

Han forteller også at tomme bruskasser har stablet seg selv, og at arbeidstøyet til de ansatte er funnet pent lagt sammen på gulvet.

- Det er veldig merkelig det som skjer her. Vi vet ikke helt hva vi skal tro, sier den sindige innehaveren av bensinstasjonen i Ålen sentrum.

Uforklarlige hendelser hos Statoil i Ålen

Potetgullposer havner i fryseren.

Foto: Privat

Håper på naturlig forklaring

Presten i bygda, danske Peter Lindegård, har vært tilkalt til husrensing i området tidligere, og han er klar til å se på saken hvis det er behov for det:

– Jeg håper at det finnes en naturlig forklaring. Det er det beste, ikke minst for de ansatte . Men man skal ikke avvise at det kan finnes noe mer mellom himmel og jord enn det vi kjenner til.

Lindegård har også opplevd hendelser der han i ettertid har prøvd å finne en naturlig forklaring, uten hell.

- Sist vinter ble jeg tilkalt til et hus. Familien som bor der opplevde mye bråk og uro. Jeg tror man skal erkjenne at det finnes ting vi ikke vet alt om, sier presten.

Han mener det er viktig å bevare roen, og ikke bli redd hvis noe uforklarlig skjer.

- Jeg tror at det ikke er noe ondt i de fleste slike opplevelser.

Lite lønnsomt

I jula monterte Statoil i Ålen målere for å sjekke strøm og spenning i det elektriske anlegget. Mange hendelser ble registrert, men en 40 sider lang rapport konkluderer med at ingenting skyldes feil i anlegget.

For ansatte og daglig leder er innblandinga fra ukjent hold rett og slett lite lønnsom butikk.

- Kundene kan ikke fylle drivstoff når dataanlegget kopler ut. Pumpene virker ikke når strømmen går. Vi taper penger på at vi ikke får gitt kundene det de trenger, sier Stig Kirkhus.

Siste fra Trøndelag

Alf Skille

Torsdagens trønderske TV-nyheter

Torsdagens trønderske TV-nyheter