NRK Meny
Normal

Forventer svar i løpet av uka

Politiet vil ikke si noe om håndbrekket på bilen som trillet ut i Gaula med en tre år gammel gutt var på.

Bil trekkes opp av elva Gaula i Melhus

Frivillige lokaliserte bilen i elva, før mannskaper fra brannvesenet henta ut den nesten fire år gamle gutten.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Vi har tatt beslag i bilen og den vil bli undersøkt i samarbeid mellom politiet og Statens vegvesen, sier lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor til NRK.

Satt fastspent

En tre år gammel gutt ble natt til søndag overført til Oslo universitetssykehus med alvorlige skader etter at bilen han satt i trilla ut i elva Gaula lørdag. Han satt i en bil som var parkert utenfor Rema 1000 ved Gimse da den begynte å rulle mot elva.

Vitner kasta seg ut i elva og prøvde å få gutten ut av bilen, men lyktes ikke. Først da brannvesenet kom greide de å få treåringen ut av bilen. Da hadde han ifølge vitner vært under vann i 20–30 minutter.

Gutten satt fastspent i et barnesete.

Ingen teorier

Helikopter tar av fra stedet ved Gaula etter at bil havnet i elva i Melhus

Gutten ble fløyet til St. Olavs Hospital med alvorlige og kritiske skader lørdag. Han ble senere fløyet til Oslo universitetssykehus.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Så langt har vi avhørt flere av vitnene som så hendelsen og vil snakke med flere i løpet av dagen. I tillegg har vi fått inn rapportene fra politibetjentene som var på stedet, sier Brækken.

Politiet vil ikke si noe om de allerede har en teori om hva som har skjedd, men vil i løpet av to-tre dager ha svar på om det var noe teknisk feil med bilen.

Oslo universitetssykehus opplyser til NTB mandag ettermiddag at tilstanden fortsatt er alvorlig for gutten.