NRK Meny
Normal

Politiet håper på snarlig tiltale i bildrapssak

Etterforskningen etter at en 68 år gammel mann ble påkjørt og drept på Leinstrand i oktober nærmer seg slutten. Men fortsatt venter politiet på viktige DNA-svar.

Dødsulykke Leinstrand

En 68 år gammel mann døde momentant da han ble påkjørt ved Nypvang skole på Leinstrand i oktober i fjor. En polsk 42-åring er siktet i saken.

Foto: Henrik Sundgård

– Vi håper å kunne ta ut en tiltale så fort som mulig, men kan ikke si noe om tidspunkt for dette, sier etterforskningsleder Marit Johanne By ved Heimdal politistasjon til NRK.

HER KAN DU LESE ALT OM SAKEN

Har purret på DNA-svar

Dødsulykke Leinstrand

Nødetatene jobbet på stedet etter at en 68 år gammel mann ble funnet død på et jorde på Leinstrand 31. oktober.

Foto: Henrik Sundgård

Politiet venter fortsatt på resultatet fra de tekniske undersøkelsene som ble gjort etter at 68-åringen ble påkjørt og drept ved Nyvang skole. DNA-prøver er sendt inn til Folkehelseinstituttet.

– Vi har purret på prøvene. Disse er viktige sett opp imot andre etterforskningsskritt, og kan fortelle oss om det er avsatt DNA-trykk på bilen, sier By.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 68-åringen hadde skader som stemmer overens med at han er blitt påkjørt. Ifølge politiet var skadene så store at mannen omkom umiddelbart.

42-åring siktet og løslatt

Blomster på ulykkesstedet

Ulykkesstedet på Leinstrand dagen etter ulykken.

Foto: NRK/ Joar Elgåen

68-åringen ble funnet på et jorde sent torsdag kveld 31. oktober.

Funn av bildeler i veikanten gjorde at politiet samme kveld kunne gå ut med en etterlysning av en Toyota RAV4 personbil.

Dagen etter ble en 42 år gammel mann stoppet da han kjørte en slik bil med skader i fronten på Sluppen i Trondheim. Mannen ble siktet for bildrapet.

Den siktede er en polsk mann bosatt i Trondheim.

Han erkjenner ikke skyld, og har forklart at han kjørte på noe han trodde var et dyr.

Mannen satt i varetekt et par dager før han ble løslatt, men han er fortsatt siktet i saken.

Rekonstruerte påkjørselen

Rett før jul var 42-åringen tilbake på stedet sammen med politiet i forbindelse med en rekonstruksjon av hendelsen.

– Jeg kan bekrefte at vi gjorde en rekonstruksjon. Siktede ble avhørt på nytt etter dette, men av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke gå ut med hva som kom fram her, sier etterforskningslederen til NRK.

42-åringen er avhørt flere ganger, og har ikke nektet for at han kjørte bil på det aktuelle tidspunktet. Han nekter heller ikke for å ha passert stedet der 68-åringen ble funnet død.

Politiet har fått flere vitneobservasjoner i forbindelse med saken, de aller fleste kom i løpet av de to første dagene.

Etterforskningen pågår fortsatt, og politiet avventer forskjellige svar før saken kan sendes over til statsadvokaten og en eventuell tiltale kan tas ut.

Den bildrapssiktedes forsvarer snakker ut.