Pågrep mann som truet med øks

Politiet gjennomførte søndag kveld en væpnet aksjon på Bakklandet i Trondheim, etter at en mann truet en annen mann med øks. Ingen personer ble skadet.

Bakklandet - Kart

Politiet rykket ut med flere væpna styrker til en adresse på Bakklandet.

Politiet fikk klokken 20.18 søndag kveld inn en melding om at en person var blitt truet med øks av en annen person i et boligkompleks på Bakklandet.

– Meldingen var veldig alvorlig og vi valgte å sende flere bevæpnede stryker til stedet, forteller operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt Leif Berglund til NRK.

Fikk raskt kontroll

Klokken 21.02 fikk politiet pågrepet den antatte gjerningspersonen uten dramatikk.

– Vi er veldig fornøyd med at vi klarte å få kontroll på en såpass alvorlig situasjon raskt og at det ikke er blitt meldt om personskade, sier Berglund.

Operasjonslederen forteller til NRK at politiet raskt kom seg inn i det aktuelle huset og kunne starte søk etter både eventuelt skadde personer og gjerningspersonen. Det viste seg at leiligheten var tom og at gjerningspersonen hadde løpt fra stedet.

– Vi startet da søk i området og fikk raskt kontroll på den antatte gjerningsmannen. Vi har i tillegg beslaglagt en øks, sier Berglund.

Skal avhøre vitner

Mannen er nå tatt med til arresten hvor det vil bli foretatt avhør. I tillegg skal det iverksettes taktisk og teknisk etterforskning.

– Vi har allerede vært i kontakt med flere vitner som vil bli avhørt nå fremover, sier operasjonslederen.

Etter søk i området og det aktuelle huset konkluderte politiet med at ingen ble skadet.