NRK Meny
Normal

P3 leverte trøstekurv til Nicki Bille Nielsen

Redaksjonen i P3-programmet Verdens Rikeste Land syntes så synd på Nicki Bille Nilsen, at de troppet opp på døra til den utskjelte RBK-spilleren for å muntre ham opp.

Trøstekurv til Nicki Bille Nielsen

Sven Bisgaard Sundet overleverte en kurv med ting som skal muntre opp Nicki Bille Nielsen etter mediekjøret som dansken har opplevd de siste dagene (hva som var i kurva kan du lese i artikkelen).

Foto: Eirik Stokstad Brødholt / NRK/NTB Scanpix

Det har stormet rundt Nicki Bille Nielsen etter at det ble kjent at han ble pågrepet av politiet etter en bytur i København i påska.

Flere har ropt høyt offentlig at Rosenborgs urokråke nå bør være ferdig i klubben, og onsdag ble RBK og spilleren selv enige om at han ikke skulle møte opp på trening.

Det fikk redaksjonen i Verdens Rikeste Land til å handle.

– Vi tenker at han har det kjipt nå og vi ville derfor gi ham en trøstepakke, sier reporter og sportsekspert Sven Bisgaard Sundet.

Kompis åpnet døra

RBK-trening

Onsdagens RBK-trening ble gjennomført uten Nicki Bille Nielsen.

Foto: Jøte Toftaker

På vegne av P3-redaksjonen kjøpte han inn en trøstekurv til dansken, og banket på døra hjemme til RBK-spilleren i Trondheim.

– Når han først skal være hjemme i "husarrest" må han i hvert fall ha noe å kose seg med, sier Sundet, som ble overraska da døra til Bille Nielsen helt uventet ble åpnet.

– En slags venn av Nicki som heter Nikolai kom ut, forteller Sundet.

"Nikolai" forklarte at spissen var i dusjen, og derfor ikke kunne komme ut selv – uten at det satte noen demper på jubelen under sendinga til P3-programmet.

– Mission complete, konkluderte programlederne Mathias Nylenna og Niklas Baarli da den danske kompisen tok imot trøstekurven.

Fikk «Vekk i morgen»

P3 hadde fylt Bille Nielsens trøstekurv med dette:

  • Dansk salami
  • Ovnsbakt leverpostei
  • Fotballblad
  • En stor sjokoladeplate
  • Bacongull
  • En rekke alkoholfrie drikker
  • Gullvafler
  • En dansk sandwich fra NRK-kantina på Tyholt
  • En pakke med «Vekk i morgen»

– Litt å spise, litt å lese og noe å drikke på, oppsummerer Sundet.

– Dette blir han glad for

– Mange takk. Dette blir han glad for, sa kompis Nikolai, før han gikk inn til Bille Nielsen igjen med innholdet i trøstekurva.

Nå håper P3 at gavepakken hjelper RBK-spilleren, som er utelatt fra troppen som skal møte Orkla i cupen torsdag – og som ikke vet om han får lov til å fortsette å spille for trønderne.

– Nils Arne Eggen har sagt at man må tilgi, og vi er sikre på at Nicki blir tilgitt. Nå håper vi at trøstekurven vil gi han et lysglimt i en ellers ganske trist hverdag, sier Sundet.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal