Østlending skal lede reiselivet i Trondheim

Visit Trondheim har ansatt Stig Hillestad som ny leder for reiselivet i regionen. Tittelen hans blir reiselivsdirektør, og han tiltrer i løpet av høsten.

Stig Hillestad

Direktør Stig Hillestad ved Clarion Hotell blir ny reiselivsdirektør i Visit Trondheim.

Foto: NRK
Alf Skille
Journalist

Hillestad (46) er fra Jevnaker, har økonomiutdanning fra BI i Oslo, og er nå direktør ved Clarion Hotel på Brattøra i Trondheim. Han er ansatt for en periode på seks år.

Visit Trondheim er en organisasjon med flere hundre medlemmer, hoteller, restauranter, private næringsdrivende, offentlige institusjoner og Trondheim kommune.

Hillestads mandat blir å framsnakke byen og regionen, og alt de har å by på. Natur og opplevelser for turister, messer og konferanser for både almuen og spesielt interesserte.

Vil være trønder

Dialekta fra Jevnaker til tross, Hillestad betrakter seg som trønder etter bare 15 år i byen. Av hva som gjør livet i Trøndelag verdt å leve, er først og fremst selve byen og alt den har å by på. Men også tur med hund i Bymarka året rundt, Vassfjellet på sommeren og Oppdal om vinteren.

Taus om fusjoner

Hillestad vil foreløpig ikke ha noen mening om de ulike reiselivsselskapene i Trøndelag bør samles i ett, slik NHO reiseliv foreslår.

Kort fortalt er skepsisen større i nord enn i sør, frykten for Trondheim regjerer, konkluderte seniorrådgiver i NHO, Jon Uthus, i Trønder-Avisa for noen uker siden.

Inntil videre holder altså den nyansatte reiselivsdirektøren tann for tunge.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .