NRK Meny
Normal

– Et lag med stort potensiale

Tidligere Rosenborg-trener og assistentrener på landslaget, Ola By Rise, overtar treneransvaret for Ranheim ut sesongen.

Ola by rise

NY TRENERJOBB: Ola By Rise har vært trener for både Rosenborg og landslaget i flere år. Nå er det 1. divisjonslaget Ranheim som står for tur.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Ranheim har hatt en tung sesongstart, og trener Trond Nordsteien fikk sparken 27. mai. De siste kampene har Svein Maalen ledet laget, som i helga lekte seg med topplaget Hødd.

– Det er ei spennende utfordring og høres ut som noe som kan passe meg akkurat nå. Jeg har lyst til å gå inn og bidra og være en del av teamet som videreutvikler Ranheim på kort og lang sikt, sier Ola By Rise til NRK.

Den tidligere Rosenborg-keeperen har vært spiller i 19 år og trener i 14 år. Han poengterer at han ikke er skrudd sammen slik at han må være trener, men han gleder seg til å trene førstedivisjonsklubben.

– Det er jo en jobb og en slags livsstil som ligger der, men jeg har ikke vært misfornøyd med de andre tingene jeg har gjort, sier By Rise.

(Artikkelen fortsetter under):

Ranheim

Ola By Rise sier Ranheim minner om den gamle Rosenborg-modellen fra 1980-tallet, hvor spillerne studerte eller var på jobb på dagtid og på trening på ettermiddagene.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Lokal ressurs

Styreleder i Ranheim, Rune Venås, sier Maalen har ledet laget på en glimrende måte de siste tre kampene, men at klubben søker en mer permanent løsning ut sesongen.

– Når vi har en slik lokal ressurs, med internasjonal erfaring, som passer Ranheim midt i blinken, så var det en god anledning til å sette tempo i den ansettelsen, sier Venås til NRK.

By Rise har fått permisjon fra sin nåværende arbeidsgiver, bemanningsselskapet Avantas, ut sesongen.

– Han vil gå i tospann med Svein Maalen. Det er et par vi håper skal gi oss løftet som det virker som vi allerede har begynt på, sier styrelederen i Ranheim.

Venås mener By Rise kan videreføre klubbprofilen i forhold til deres toppfotballsatsing og bidra til at klubben sanker en god del flere poeng enn de har gjort i de første kampene i årets sesong.

Håp om forlengelse

Styrelederen legger ikke skjul på at det er et håp om forlengelse av kontrakten etter sesongslutt.

– Det vil være en mulighet vi kommer til å diskutere litt lenger ut i sesongen, sier han.

Den nye treneren vil ikke spekulere i om han blir hovedtrener også neste sesong.

– Nei, jeg tenker overhodet ikke lenger enn at jeg har permisjon ut sesongen. Det er ingen som vet hvordan livet ser ut i oktober, sier By Rise.

SE VIDEO (Artikkelen fortsetter under):

Tidligere Rosenborg-trener og assistentrener på landslaget, Ola By Rise, overtar treneransvaret for Ranheim ut sesongen.

SE VIDEO: By Rise har fått permisjon fra sin nåværende arbeidsgiver, bemanningsselskapet Avantas, ut sesongen.

Stort utviklingspotensiale

Ola By Rise sier Ranheim minner om den gamle Rosenborg-modellen fra 1980-tallet, hvor spillerne studerte eller var på jobb på dagtid og på trening på ettermiddagene.

– Jeg ser et stort utviklingspotensiale. Det er et bra lag med mange bra spillertyper, og jeg tror at sammen med Svein Maalen, som har gjort en god jobb og tenker ganske likt som meg, så kan vi trykke på noen knapper og få utviklet laget enda et hakk videre, sier den påtroppende treneren.

Han mener det er gjort en solid jobb i Ranheim over tid og at klubben har mange dyktige og hyggelige ressurspersoner som står på for nærklubben.

By Rise har sitt første møte med hele spillergruppa i dag, men etter helgas kamp handler mye om restitusjon.

– Det blir ikke noen spesielt spennende aktiviteter på Dnb Arena på Ranheim i ettermiddag. Det får vente til økta på onsdag, sier Ranheim-treneren.