Hopp til innhold

Odd banket RBK på overtid

Rosenborg har tapt to ganger i eliteserien i år – begge mot Odd. Fredrik Semb sikret seieren tre minutter på overtid i søndagens kamp på Lerkendal.

Eliteserien fotball 2016: Rosenborg-ODD.

Rosenborgs Christian Gytkjær (tv) ligger nede mens målscorer Fredrik Semb Berge (th) og ODD gutter jubler for 1–2 sier i eliteseriekampen mellom RBK og ODD på Lerkendal stadion.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Fredrik Semb scoret på kampens siste sjanse da Odd slo Rosenborg 2-1 på Lerkendal.

Dermed har Odd slått seriemesteren i begge oppgjørene denne sesongen. Rosenborg hadde ikke tapt hjemme på Lerkendal siden 2014.

– Det føles som dritt, oppsummerer en irritert Mushaga Bakenga til NRK etter kampen.

Ønsket om kalasserier mot Odd og selvtillit inn mot semifinalen i cupen på onsdag, ble ødelagt da matchvinner Fredrik Semb stanget inn vinnermålet på frispark tre minutter på overtid.

– Stemningen i garderoben er ikke bra. Nå må vi restituere og tenke på semifinalen på onsdag, sier Bakenga.

Odd satser på sølvet

I første omgang hadde Fredrik Nordkvelle og Mushaga Bakenga scoret hvert sitt mål. Med 2-1-seieren ligger Odd likt med Brann på 48 poeng. Bergenserne har annenplassen på målforskjell.

– Det smaker nydelig med en seier over Rosenborg. Toppnivået vårt er veldig bra. Jeg tror vi tar sølvet, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK.

Rosenborg har allerede vunnet serien, og bare en cupsemifinale mot Bodø/Glimt på Lerkendal står i veien for komme til Ullevaal og muligheten til å vinne cupen og serien samme sesong for andre år på rad. Ingen klubber i historien har klart dette i Norge.

Trønderne trenger fem poeng på sine gjenstående seriekamper for å tangere poengrekorden til Molde fra 2014. Den er på 71 poeng.

Rosenborg-ODD

Rosenborg hadde ikke tapt hjemme på Lerkendal siden 2014, men tapte søndag mot Odd.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nordkvelle og Bakenga

Odd hadde kommet til Trondheim med mål om å utfordre seriemesteren og lyktes med et aggressivt press fra start. Etter en drøy halvtime fikk de også betalt i målprotokollen. Bentley vendte opp på 25 meter og spilte fri Fredrik Nordkvelle, som på lekkert vis sendte ballen i nettmaskene bak André Hansen på volley.

Utligningen kom ved Mushaga Bakenga, som traff på sitt tredje forsøk i første omgang. Et hjørnespark gikk via luggen til Joakim Våge Nilsen, og stussen satte Sondre Rossbach i Odd-målet ut av spill. Ballen gikk i stolpen, og på returen var Bakenga rask og klinisk.

Sjansefattig

Akkurat som i første omgang, tok det 20 minutter før det ble skapt sjanser etter hvilen. Christian Gytkjær var nær på et innlegg fra Mike Jensen, men headingen ble reddet av Rossbach.

Det ble imidlertid bare nesten for begge lag, før Semb dukket opp på overtid og avgjorde det hele.

– Det var veldig deilig. Det var en jevn kamp, men vi trengte de poengene mer enn de gjorde. Vi gjorde en god kamp, sier Semb til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..