Hopp til innhold

Dansk dynamitt sikra RBK gullet

Med 3–1 over Molde kan Rosenborg juble for sitt seriemeisterskap nummer 24. Og det på bana til sjølvaste erkerivalen.

Rosenborg jubler

GULL IGJEN: Rosenborg-spelarane kan juble over nytt seriegull, sikra av to danskar fem rundar før slutt

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var danskar som sytte for å sikre gullet, fem serierundar før sesongen er over. Mike Jensen og Christian Gytkjær snudde kampen etter pause, etter ein førsteomgang som var under pari frå serieleiaren sin side.

– Det kjennest fantastisk. Eg kan ikkje beskrive det. Dette er utruleg, sa kaptein og tomålsscorar Mike Jansen til TV 2.

– Vi har kampar igjen, men i kveld har vi lov til å feste litt, sa Jensen før bussturen heim til Trondheim.

Danmarks landslagssjef Åge Hareide sat på tribunen på sin gamle heimebane.

– Har du ambisjonar om landslagsspel?

– Ja, sjølvsagt har eg det.

Laster Twitter-innhold

Supporterar i gullhatt

Det tok lang tid før dei omtrent 5000 tilreisande trønderane forlet tribunene. Deretter kunne spelarar, leiarar og dei mange gullhatt-kledde supporterane som hadde teke turen til Molde, juble for formell sikring av seriemeisterskapet som reelt har vore klart lenge.

Og ha ei lystig heimreise til Trondheim.

– Det er ein mental tøff gjeng. Vi veit at om vi gjer det vi skal, scorar vi. Vi var ikkje presis nok før pause, men det gjorde vi i andre. Då er vi betre enn alle dei andre, seier Kåre Ingebrigtsen.

Molde-trenar Ole Gunnar Solskjær er samd i det.

– Vi hadde ikkje uflaks i dag, vi tapte for eit betre lag. Det er surt at dei avgjer det her, men Rosenborg har vore klart best i år, seier Solskjær.

Ingen sigar

Men han vil ikkje røyke sigerssigar slik Erik Hamren gjord ei tilsvarande situasjon i 2009.

– No skal vi nyte bussturen heim. Den blir fantastisk. Og det er røykeforbod i bussen.

– To seriemeisterskap og kanskje to cupmeisterskap på rad. Kven skal ta kampen opp med Rosenborg?

– Eg reknar med at vi ser eit sterkare Molde neste år, når Ole får spela inn laget sitt, seier Ingebrigtsen.

Før han går på bussen.

Molde best før pause

Rosenborg hadde eit stolpeskot tidleg i kampen, men elles var det Molde som var farlegast før pause.

Molde jubel

FØRSTE OMGANG: Molde er best, og her jublar dei etter Bjørn Sigurdarssons leiarmål

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Derfor var det fortent då Bjørn Sigurdarsson sende Molde i føringa. Joshua Gatt la inn frå dødlinja, over hele feltet, der Sigurdarsson skaut på heil volley. André Hansen var på ballen, men kunne ikkje hindre scoring.

Men etter pause sikra gjestene gulljubelen. Dei tetta igjen bak og gav aldri heimelaget reell sjanse til å auke leiinga.

Tvert imot.

Snudde kampen

Det begynte med Mike Jensen. Jonas Svensson gjekk nesten til dødlinja før han la tilbake til Jensen, som hamra inn utlikninga – Moldes baklengsmål nummer 600 på øvste serienivå.

Christian Gytkjær

SNUR KAMPEN: Christian Gytkjær har sett inn 2-1 og snudd kampen

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Rosenborg hadde poenget dei trengde, men gav seg ikkje der. Helland løfta ballen mot lengste stolpe – og trefte. Frå stolpen treffer ballen Gregoriussen, trillar mot målstreken der keeper får in finger på den og set dermed sin eigen forsvarsspelar ut av spel. Eliteseriens suverene toppscorar Christian Gytkjær får derfor lett spel med å pirke inn 2–1.

Eit skikkeleg rotete mål, men godt nok likevel for RBK.

Då hadde det meste av lufta gått ut av Molde. Resten av kampen blei ein transportetappe mot det lenge venta gullet. Derfor var det ingen overrasking at Mike Jensen dundra inn 3-1 frå 16-metersstreken tre minutt før full tid.

Som i 2009 tok Rosenborg gullet heime hos erkerivalen.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Supportere bortvist – skal ha kommet med rasistiske tilrop

  Ørn-Horten slo Arendal 8-1 i 2. divisjon lørdag, men det var dommerens bortvisning av om lag 30 bortefans for mulige rasistiske rop som stjal fokuset.

  Hendelsen skal ha skjedd ti minutter før hvilen, da Ørn-Hortens Seihou Leroy Sillah Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 4-0 og feiret foran Arendals supportere, ifølge Agderposten.

  Avisen skriver at flere som var på stadion, har opplyst at det ble laget apelyder mot spilleren, og dommer Herman Aass bekrefter at publikum ble bortvist.

  Sportssjef Børge Fedje i Arendal sier klubben fordømmer alle former for rasisme og hets.

  – Vi har fått framstilt påstander om hva som skal ha skjedd, og jeg kan ikke uttale meg om det er sant eller ikke. Jeg vet bare at Arendal Fotball som klubb er opptatt av mangfold og respekt og vil være gode representanter både på og utenfor banen, sier han til Agderposten.

 • Solberg hadde store utfordringer med sikten

  Oliver Solberg inntok 6.-plassen på resultatlistene før siste dagen i Safari Rally Kenya i Nairobi, men tapte tid til toppen.

  – I dag var en av de sykeste dagene på rallybanen i mitt liv, men med seks nye runder i morgen er jeg sikker på at det kommer flere overraskelser og utfordringer i tiden som kommer, skriver den svensknorske rallyføreren på Twitter etter tredje dagen i Rally Kenya.

  Solberg skriver videre at han hadde store utfordringer med sikten i deler av fartsprøvene ettersom det både sprutet jord og vann opp på frontruta.

  Tross forholdene klatret Solberg opp på 6.-plass, og ligger 12.19 minutter bak Kalle Rovanperä som leder. Før dagens prøver var forspranget opp til finnen 4.27 minutter.

  Opp til Thierry Neuville på 5.-plass er det 1.19 minutter. (NTB)

  Oliver Solberg kjører i Kenya
  Foto: TONY KARUMBA / AFP
 • Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

  Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

  «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

  Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

  Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

  Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

  Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli. (NTB)

  Jan Nepo
  Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste