Hopp til innhold

Ny meningsmåling: Velgerne tror Trond Giske vil bli en god fylkesleder

I en meningsmåling Sentio research har gjort for Trønder-Avisa mener 61 prosent av Ap-velgerne at Trond Giske vil bli en god fylkesleder for Trøndelag Ap.

Trond Giske på årsmøte i Trondheim Ap, februar 2020. Rita Kumar ved siden av Giske.

NY MENINGSMÅLING: Et flertall av Ap-velgerne tror Trond Giske ville blitt en god fylkesleder i Trøndelag Ap. Dette bilde er fra årsmøtet til Trondheim Ap i februar.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Bare 17 prosent av Ap-velgerne sier nei til at Giske vil gjøre en god jobb som fylkesleder i Trøndelag, skriver Trønder-Avisa.

For ei uke siden ble Giske foreslått som kandidat til det nye fylkesstyret av Trondheim Ap. Lokallaget har ikke rangert sine fem kandidater til fylkesstyret.

Et kandidatur fra den tidligere nestlederen i partiet har blir møtt med blandede reaksjoner.

Giske er rørt

– Det blir fryktelig vanskelig å argumentere mot at Giske bør bli fylkesleder når over seks av ti velgere mener han vil bli en god leder- og færre enn to av ti mener det motsatte, skriver sjefredaktør i Trønder-Avisa, John Arne Moen, i en kommentar i dagens avis.

Giske kommenterer meningsmålingen i en SMS til avisa:

– Jeg blir rørt og takknemlig av at så mange velgere viser meg en slik tillit, sier Giske. Han mener Ap trenger å løfte seg fra valget i fjor og fram mot stortingsvalget i 2021.

Meningsmålingen er gjennomført blant 1000 personer i tidsrommet 7. til 12. februar.

Giske har selv så langt ikke ønsket å kommentere om han er aktuell som ny fylkesleder. Valgkomiteen skal være ferdig med sin innstilling 16. mars.

Omstridt

Giske gikk av som nestleder i partiet i januar 2018, etter flere varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Etter dette var han en av kandidatene til fylkesstyret i Trøndelag i mars 2019, men han trakk kandidaturet etter nyhetssakene i forbindelse med en dansevideo på Bar Vulkan.

Namsos-ordfører Arnhild Holstad er blant dem som har vært kritisk til at Giske foreslås som fylkesleder.

«Trøndelag Ap trenger en samlende leder, som både kan være den som kan bidra til å samle gamle nord og sør til en enhet med en god partikultur – og som samtidig har bred tillit blant medlemmene og velgerne til å være en som vil sørge for at Trøndelag Ap gjør sitt for at Arbeiderpartiet vil gjøre et godt valg nasjonalt», har hun tidligere uttalt.

Amund Hellesø

KAN BLI FYLKESLEDER: Ordfører i Nærøysund kommune, Amund Hellesø, vil takke ja til å bli ny fylkesleder i Trøndelag Ap om han blir spurt. Men han ønsker ingen kampvotering mot Giske på årsmøtet i mars.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Valg av fylkesleder i mars

Per Olav Skurdal Hopsø har tidligere annonserte at han ikke tar gjenvalg som fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti. Ordfører i Nærøysund kommune, Amund Hellesø, har til VG sagt at han kan stille som kandidat til å bli ny fylkesleder for Ap i Trøndelag.

– Jeg er ikke så interessert hvis det blir nødvendig med kampvotering, eller det blir et splittet parti på årsmøtet. Da har det ikke noen hensikt. Da sitter jeg i styret som vanlig styremedlem, slik noen har foreslått, sa Hellesø til avisa.

Hvem som skal bli fylkesgruppens nye leder avgjøres under årsmøtet, som avholdes fra 20. til 22. mars.