Stor stas med NRK-audition

Louise Hals Stensrud var en av mange håpefulle som møtte opp da NRK holdt audition til en ny barne-tv-serie. I kveld får flere barn sjansen.

Louise Hals Stensrud

Louise Hals Stensrud (7) hadde gledet seg hele dagen til å prøvefilme for NRK, og var storfornøyd da audition var over.

Foto: Tine Nilsen / NRK

– Det var veldig artig og litt skummet. Jeg måtte fortelle hva jeg heter, hvor gammel jeg er og hva jeg liker å gjøre, sa en lettere opprømt sjuåring da prøvefilmingen var over tirsdag kveld.

Søker nysgjerrige barn

Audition NRK

Mange møtte opp da NRK arrangerte åpen audition tirsdag kveld.

Foto: Stein Roar Leite / NRK
Thea Isabell E. Torske

Thea Isabell E. Torske (5) elsker barne-tv og nå håper hun å få være med selv.

Foto: Stein Roar Leite / NRK
Bård Ivar Engelsås

Producer Bård Ivar Engelsås fikk nok å gjøre da 40 barn møtte til NRK-audition.

Foto: Tine Nilsen / NRK

Til sammen 40 barn møtte opp da Mediehuset NRK Trøndelag holdt åpen audition i forbindelse med en helt ny barne-tv-serie som skal produseres i Trondheim.

Det er gjengen bak tv-suksessen Kosinus som er i gang med arbeidet, og nå leter de etter gutter og jenter mellom fem og sju år som skal være med i serien.

– Vi ser etter barn som er nysgjerrige, utadvendte og som tør å prøve nye ting, sier prosjektleder Hilde Håbjørg.

Skal ut i den store verden

Thea Isabell E. Torske (5) synes selv hun er ganske tøff. Tøft er også favorittprogrammet hennes, «Labyrint», som går på NRK Super.

– Jeg ser det hver gang, og det ser veldig artig ut. Derfor har jeg veldig lyst til å bli med i barne-tv selv, sier femåringen veslevoksent.

Den nye serien er dokumentarisk og lages med barn og for barn.

– Barna skal ut i den store verden. Dette kan være ulike arbeidsplasser, institusjoner eller andre steder de har et forhold til, men som de kanskje ikke kjenner så godt likevel, sier Håbjørg, og nevner både sykehus, fengsel og politistasjon som aktuelle arbeidsplasser.

Tanken er at barna skal bli mer nysgjerrige på samfunnet rundt seg, og på den måten ha mer å spille på når de kommer tilbake til skole og barnehage.

– Vi vil vise hvordan ting fungerer, få barna til å prøve og samtidig kjenne på mestringsfølelsen. Kanskje de får noen aha-opplevelser underveis og ser nye sammenhenger, sier Bård Ivar Engelsås som skal produsere serien.

Ny audition torsdag

Arbeidet med serien er kommet godt i gang, og programskaperne har allerede vært på besøk i flere barnehager for å høre hvilke forestillinger barn har om det som skjer på en arbeidsplass.

– Da vi startet trodde vi barna hadde «ville» fantasier om hvordan ting henger sammen, men foreløpig stemmer ikke det. I stedet ser vi at barna er opptatt av hvordan ting egentlig er, og at skal være riktig, sier Engelsås.

Også på audition var det mange som var opptatt av at alt måtte bli riktig. Og for noen ble det nesten i overkant spennende.

– Jeg husket ikke barnehagen min, sa Thea.

– Jeg ble litt stille, men det gikk fint, sa Louise.

Begge går de med en drøm om å bli med i barne-tv. Torsdag er det ny audition ved Mediehuset NRK Trøndelag på Tyholt fra klokken 18 til 20.

SE VIDEO fra audition:

Mange barn møtte opp på Tyholt for audition til NRK sin nye barne-tv.