Northug vant Flyktningerennet

Petter Northug var raskest fra Nordli til Gäddede i dag.

Petter Northug vant Flyktningerennet 2008
Foto: Karl Audun Fagerli

Det ble Petter Northug som gikk seirende over mål etter å ha gjennomført den 44 km lange klassiske etappen fra Nordli til Gäddede på Flykningerennets avsluttende dag.

Svenskene protesterte

Petter Northug vant den 58. utgaven av Flyktningrennet, men det skjedde ikke uten dramatikk.Northug spurtslo svenskene Jerry Ahrlin og Oskar Svard. Svard la inn protest mot Northug som han mente opptrådte usportslig.

Northug ble beskyldt for å ha manøvrert ulovlig i løypa. Svard mente at Northug skøytet to ganger, samt at han stengte svenskene. Det avviste juryen.

- Var det noen som stengte, må det ha vært svenskene. Når de to leder på oppløpet, og likevel ikke greier å vinne, fortjener de ikke å vinne. Jeg føler meg som en rettferdig vinner og er kjempeglad for seieren, sa Northug til NTB.

Nord-trønderdominans

Og det var nord-trønderne som dominerte på de 20 første plassene. Bortsett fra 2. og 3. plass som gikk til svenskene Jerry Ahrlin og Oskar Svärd, så var Nord-Trøndelag dominerende på resultatlista.

Eldar Rønning nummer fem, Frode Estil nummer fire, og Johan Kjølstad ble nummer seks.

Nesten 600 deltagere gikk søndag i det 58. Flyktningerennet, under gode forhold.

Frode Estil vant sin klasse

Frode Estil, Lierne Ski med fem seiere fra før i Flyktningerennet, vant klasse Herrer 35, og ble nr 5 sammelagt, bare tre sekunder bak Northug. Her avbildet sammen med kransjente Tone Totland.

Frode Estil
Foto: Karl Audun Fagerli