Hopp til innhold

Norsk kvinne døde etter en skuterulykke i Sverige

Tre nordmenn har vært involvert i en skuterulykke i Storlien i Sverige. En kvinne døde, mens en mann er alvorlig skadet og fraktet til sykehuset i Östersund. Den siste personen er uskadd.

Skuterulykke ved Storlien

Et ambulansehelikopter fraktet mannen i 70-årene som var alvorlig skadet, til sykehuset i Östersund.

Foto: 03030-tipser

To nordmenn i 70-årene fra Trondheim var involvert i ulykken som skjedde på lørdag, rett nord for tettstedet Storlien i Åre kommune. Snøskuteren med nordmennene skal ha truffet et tre langsmed skuterløypa.

Kvinnen i 70-årene var livløs etter ulykken og ble ført til räddningstjänsten lokaler i Storlien, hvor en lege konstaterte at hun var død, opplyser svensk politi.

En mann i 70-årene ble etter hvert fraktet med ambulansehelikopter til sykehuset i Östersund med alvorlige skader, skriver SVT. De pårørende ble varslet lørdag kveld.

En tredje person var involvert

På søndag opplyser politiet til Sveriges Radio at en tredje nordmann var involvert i ulykken – eieren av snøskuteren, en mann i 50-årene. Han skal ha vært føreren av skuteren da ulykken skjedde.

Mannen skal ikke være skadet, men er preget av hendelsen, ifølge politiet.

– Det er litt uklart hvordan ulykken har skjedd, men vi har opplysninger som tilsier at de skal ha rygget snøskuteren inn i et tre, sier Fredrik Nilsson i det svenske politiet til Sveriges Radio.

Starter etterforskning

Politiet har startet etterforskning av ulykken og har tatt snøskuteren i beslag. De opplyser at de skal undersøke ulykkesplassen så snart det er mulig.

Svensk politi ble varslet om ulykken ved 13:20-tiden på lørdag. Et ambulansehelikopter fra Trondheim skulle landet på stedet ved 14:00-tiden, men det måtte snu på grunn av dårlig vær, ble det meldt om.

I stedet ble ambulanse og helikopter sendt fra Östersund.