NRK Meny
Normal

Norsk kvinne døde etter en skuterulykke i Sverige

Tre nordmenn har vært involvert i en skuterulykke i Storlien i Sverige. En kvinne døde, mens en mann er alvorlig skadet og fraktet til sykehuset i Östersund. Den siste personen er uskadd.

Skuterulykke ved Storlien

Et ambulansehelikopter fraktet mannen i 70-årene som var alvorlig skadet, til sykehuset i Östersund.

Foto: 03030-tipser

To nordmenn i 70-årene fra Trondheim var involvert i ulykken som skjedde på lørdag, rett nord for tettstedet Storlien i Åre kommune. Snøskuteren med nordmennene skal ha truffet et tre langsmed skuterløypa.

Kvinnen i 70-årene var livløs etter ulykken og ble ført til räddningstjänsten lokaler i Storlien, hvor en lege konstaterte at hun var død, opplyser svensk politi.

En mann i 70-årene ble etter hvert fraktet med ambulansehelikopter til sykehuset i Östersund med alvorlige skader, skriver SVT. De pårørende ble varslet lørdag kveld.

En tredje person var involvert

På søndag opplyser politiet til Sveriges Radio at en tredje nordmann var involvert i ulykken – eieren av snøskuteren, en mann i 50-årene. Han skal ha vært føreren av skuteren da ulykken skjedde.

Mannen skal ikke være skadet, men er preget av hendelsen, ifølge politiet.

– Det er litt uklart hvordan ulykken har skjedd, men vi har opplysninger som tilsier at de skal ha rygget snøskuteren inn i et tre, sier Fredrik Nilsson i det svenske politiet til Sveriges Radio.

Starter etterforskning

Politiet har startet etterforskning av ulykken og har tatt snøskuteren i beslag. De opplyser at de skal undersøke ulykkesplassen så snart det er mulig.

Svensk politi ble varslet om ulykken ved 13:20-tiden på lørdag. Et ambulansehelikopter fra Trondheim skulle landet på stedet ved 14:00-tiden, men det måtte snu på grunn av dårlig vær, ble det meldt om.

I stedet ble ambulanse og helikopter sendt fra Östersund.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.