NRK Meny

Nok et BMW-innbrudd i Trondheim

Det har vært innbrudd i nok en BMW natt til torsdag. Politiet ser ikke bort fra at det vil komme enda flere meldinger i løpet av dagen.

BMW-innbrudd i Trondheim

Rattet ble stjålet fra denne BMW-en på Heimdal tidligere denne uken.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– Vi har fått ei melding i løpet av natta, og der er vi i ferd med å dra på åstedet, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Trøndelag politidistrikt klokken 07.30.

Politiet fikk melding om innbruddet som skal ha skjedd i Bøckmansveg på Byåsen, tidlig torsdag morgen.

– Tror dere det vil komme flere meldinger om innbrudd i løpet av dagen?

– Det har vi ingen formening om, men vi ser ikke bort fra det, sier Aaslund.

Jobber aktivt mot flere innbrudd

BMW-tyver har siden i sommer herjet i Sør-Norge, hvor det har vært over 200 innbrudd siden juni. Nå har de kommet til Trøndelag.

De siste nettene har det vært flere meldinger om innbrudd i BMW-er, og politiet har i natt jobbet aktivt mot at det skulle skje flere.

– Vi jobber med å få bukt med det her og få pågrepet de som gjør det. På hvilken måte kan vi ikke si noe om, sier operasjonslederen.

Politiets bilder fra flere BMW-innbrudd

Tyvene stjeler blant annet ratt, speedometer og airbager.

Foto: Politiet

Tror profesjonelle står bak

Politiet har mistanke om at det er profesjonelle som står bak innbruddene, da mange av bilene har stått i områder hvor det bor mye folk.

– Det er mange som bor i områdene, tett inntil, så innbruddene må ha skjedd raskt og da er det lett å tenke at det er profesjonelle folk som står bak, sa politibetjent ved Heimdal politistasjon, Svein Erik Wagnild, etter flere innbrudd på Heimdal tidligere denne uken.

Det som går igjen i innbruddene er knust vindu, stjålet ratt, speedometer og airbager.

– Det er vel noen som har funnet ut at det er penger å tjene på BMW-deler, sier Wagnild.

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?