Frykter nye BMW-innbrudd i natt: – Få bilen inn i garasjen

Fem nye BMW-biler er blitt utsatt for innbrudd og tyveri i Trondheim. Politiet forventer at tyveriene vil fortsette utover kvelden og natta og ber folk følge med.

BMW-innbrudd i Trondheim

Politiet ber BMW-eiere holde et ekstra øye med bilen fremover. Hittil har politiet i Trondheim fått melding om åtte BMW-innbrudd på under ei uke.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– Vi er nesten helt sikker på at de slår til igjen, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Bjørn Handegard til NRK.

Han ber folk være på vakt. Så langt har det vært utfordrende å pågripe dem som står bak de mange tyveriene i BMW-biler de siste månedene.

Tyveri fra BMW i Trondheim

Rattet ble stjålet fra denne BMW-en i Trondheim natt til fredag.

Foto: Morten Andersen/NRK

Over 200 innbrudd

Siden juni har det vært innbrudd i over 200 BMW-biler.

Fredag morgen kunne politiet i Trøndelag opplyse om tyveri fra tre BMW-eiere på Jakobsli og Ranheim. Natt til mandag, fem nye innbrudd, i fem BMW-er på Heimdal.

Alle er BMW-ere av nyere modell. Politiet har vært på åstedene, og det er flere ting som går igjen.

– Det er knust vindu på bilene, og rattet er tatt fra stort sett alle bilene, sier politibetjent ved Heimdal politistasjon, Svein Erik Wagnild. Wagnild. Politiet ønsker tips fra publikum.

– Hvorfor akkurat BMW?

– Det er det som har vært trenden den siste tiden, spesielt i Sør-Norge. Det er vel noen som har funnet ut at det er penger å tjene på den typen, sier Wagnild.

– Virker profesjonelt

Flere av bilene har stått parkert i områder hvor det bor mye folk.

Svein Erik Wagnild

Politibetjent Svein Erik Wagnild sier de ønsker tips fra publikum som kan ha sett noe etter en rekke tyveri i BMW-biler i Trondheim den siste tida.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– Det virker profesjonelt, ut ifra stedene bilene har stått. Det er mange som bor i områdene, tett inntil, så innbruddene må ha skjedd raskt og da er det lett å tenke at det er profesjonelle folk som står bak, sier Wagnild.

Han ber BMW-eiere holde et ekstra øye med bilen fremover.

– Hvis du har mulighet, få bilen inn i garasje. Ha bilen litt under oppsyn, for det er tydelig at det er mange som er ute etter deler til nyere BMW-er, sier Wagnild.

Politiet ønsker nå tips om folk og biler i området som har oppført seg merkelig.

– Det vi ser har gått igjen tidligere, er at tyvene har kjørt og gått i området først, og deretter kommet tilbake senere, sier Wagnild.

Laster Twitter-innhold