Nok en sjåfør politianmeldt

En trailersjåfør fra Latvia ble fredag anmeldt til politiet for brudd på bestemmelsene om hviletid. Korteste døgnhvile har vært litt over to timer, mens kravet er minimum ni.

Lastebil

Nok en sjåfør ble fotgjenger fredag, etter å ha blitt stanset av Vegvesenet ved Malvik.

Det er den andre sjåføren på to døgn som politianmeldes for brudd på bestemmelsene om hviletid. Torsdag fikk en finsk sjåfør forbud mot å kjøre videre. Begge ble stanset på Malvik.

Trikset med to sjåførkort

Fagleder Jan Ivar Moen i Statens vegvesen sier at også dette er et grovt brudd på hviletidsbestemmelsene. I tillegg avdekket kontrollørene hvordan sjåføren jukset.

– Han kjørte med to ulike sjåførkort i bilen. Det ene hadde han lånt av en kompis, og kunne slik manipulere med hviletida.

Moen tror likevel ikke at disse to tilfellene indikerer noen betydelig økning av ulovlig kjøring.

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.