NRK Meny
Normal

Nesten 300 nye studentboliger i Trondheim

- Nå skal det bygges! Det sier boligdirektøren i Studentsamskipnaden i Trondheim, Sit. De har i dag fått finansiering til 275 nye boliger.

SIT får penger til 275 nye studentboliger, blant annet 50 nye her på Moholt.

Studentsamskipnaden i Trondheim får penger til 275 studentboliger, blant annet 50 boliger her på Moholt.

Foto: SIT / SIT

Samskipnaden har dermed fått statsstøtte til alle boligene de har søkt om støtte til, det har aldri hendt før.

– Dette er en gladdag for Trondheimsstudentene, sier boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i Sit.

Vil lette presset

Lisbeth Glørstad Aspås, boligdirektør i SiT.

- Dette er en gladdag, sier Lisbeth Glørstad Aspås i Sit.

Foto: Marit Langseth / NRK

– De nye boligene vil bidra til å lette presset i boligmarkedet for studenter, og vi skal bygge sentrale og moderne boliger særlig tilpasset studentenes behov, lover boligdirektøren.

Pengene vil gå til nye studentboliger i Klostergata og Korsgata, i tillegg til sluttføring av tårnene på Moholt.

Satsing i hele landet

De nye studentboligene i Trondheim kommer som en del av en satsing på studentboliger i hele landet.

I statsbudsjettet for i år er det satt av å penger til 2500 studentboliger, og regjeringa og støttepartiene er i dag blitt enige om fordelinga av boligene i ulike deler av landet.

Partiet Venstre var med å utvide ramma for i år fra 2200 til 2500 under forhandlingene om statsbudsjettet før jul, og nå får altså Trondheim 275 av disse.

– Kjempebra

– Dette er kjempebra. Nå begynner vi å nærme oss det langsiktige målet om at 20 prosent av studentene kan få studentbolig, sier kommunalråd for Venstre i Trondheim, Jon Gunnes.

Samskipnaden vil bygge flere studentboliger i Korsgata 28 på Nedre Singsakerslette. Her er det kvikkleire, men Sit har tro på at det likevel er mulig å huse 100 studenter på denne tomta. Sit regner med at de nye boligene kan stå ferdige til studiestart 2019.

Vil fortette

Videre vurderer Sit å fortette eiendommen i Klostergata 56 på Øya. I dag bor det 63 studenter her, men Sit planlegger å få plass til 125 i et nytt prosjekt. Målet her er å bli ferdig til høsten 2018. Resten av statsstøtten vil Sit benytte til å fullfinansiere boligene i tårnene på Moholt, her mangler statsstøtte til 50 boliger.

Studentbolig Klostergata

Her i Klostergata på Øya bor det i dag 63 studenter. Nå ønsker Sit å utnytte eiendommen bedre.

Foto: Sit / Sit

I tillegg har Sit i dag også fått støtte til 125 boliger som skal bygges i Røverdalen i Gjøvik, der høgskolen nå er en del av NTNU.

Bedring i Gjøvik

- Boligsituasjonen for studenter har vært vanskelig i Gjøvik, og de nye boligene vil ligge sentralt plassert i gangavstand både til campus og sentrum, sier Aspås.

Sit har i år altså for første gang fått tilskudd til alle de boligene det var søkt om tilskudd til. I 2016 mottok Sit statstilskudd til 300 boliger, og i 2015 til 220 boliger. Alle disse tilskuddene ble gitt til Trondheim.

7000 studentboliger

De siste 5 årene har Sit bygd nærmere 1400 nye studentboliger i Trondheim. 632 nye boliger står nå ferdig i tårnene på Moholt. Lerkendal studentby ble ferdig med 640 boliger i 2014 og i 2012 åpnet Teknobyen studentboliger med 116 boliger.

Når de planlagte utbyggingene er ferdig vil Sit ha bolig til om lag 6.300 studenter i Trondheim og cirka 735 studenter i Gjøvik.

Video fra Trøndelag

Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.