Hopp til innhold

Naboen så jenta falle ned

En 13 år gammel jente falt seks meter ned fra Høvringsberget ved Trolla i Trondheim torsdag kveld. En nabo så fallet, og dermed ble 13- åringen raskt funnet og sendt til St. Olavs Hospital hvor hun ble operert i ryggen for skadene hun fikk.

Bilde stup Høvringen, bilder av mottak i Skansen

En jente falt ned fra Høvringsberget i Trondheim.

Ifølge St. Olavs Hospital er skadene alvorlige, men situasjonen for jenta skal være stabil. Det opplyser sykehuset i ei pressemelding.

Jenta klatret i bergveggen i Høvringsberget torsdag kveld, og falt fem og seks meter ned. Det var et vitne som kontaktet redningsetatene, som fant jenta liggende på bakken kort tid etter.

På grunn av ulendt terreng ble en lege firet ned fra helikopter til jenta.

– I god form

Brigadeleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Nils Kristian Johnsen, sier jenta etter forholdene var i god form da de fant henne.

– Hun har ramlet ned en bergvegg, men er i grei form, så vi håper det går bra, forteller han til NRK.

Tauredningsgruppa til Trøndelag brann- og redningstjenesten hjalp til med å redde henne.

– Jenta har blitt fraktet med båt til et kaianlegg nær sentrum, og videre til sykehus, sier vakthavende brannsjef i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Eivind Schjødt.

Jenta har skader i ryggen, men er i våken tilstand, opplyste politiet på Twitter tidligere i kveld.

Luftambulansen ble også brukt for å finne jenta.

– Vi er ganske skjelven

Agnes Leth-Olsen satt på stua med sin datter da hun plutselig så jenta falle ned fra bergveggen. Det var hun som kontaktet ambulansen.

– Vi så at en person i rosa jakke som klatret i fjellveggen og at hun plutselig falt ned. Vi trodde det var en fjellklatrer med sikkerhetstau, men da hun ikke kom opp igjen skjønte vi noe var galt, forteller hun til NRK.

Leth-Olsen hadde nettopp sett nabojenta legge ut på en joggetur, og skjønte at det måtte være henne. Hun kjenner også faren til jenta og tilkalte han umiddelbart.

– Jeg tenkte det kunne være datteren hans, og han bekreftet at hun liker å klatre. Jeg ba han løpe så fort om mulig bort til jenta mens jeg ringte nødtelefonen for å tilkalle hjelp. Hun lå cirka 400 meter unna huset vårt, sier hun.

Hadde flaks

Jenta hadde trolig utrolig flaks da hun først var så uheldig å falle, fordi det bare var tilfeldig at Leth-Olsen og datteren satt og så ut av vinduet akkurat i det samme hun falt ned.

– Ja, hun kunne ha blitt liggende lenge uten at noen hadde oppdaget henne hvis ikke vi tilfeldigvis hadde sett ut av vinduet akkurat da, sier Agne Leth-Olsen.

Jenta ble operert i ryggen ved St. Olavs Hospital torsdag kveld, og skal også ha punktert ei lunge i fallet.

– Nå håper vi bare det går bra med henne. Både jeg og datteren min var ganske shaky etterpå, og vi har ikke sovet så godt i natt, forteller hun til NRK fredag morgen.

Høvringsberget

Her blir jenta kjørt med ambulanse til St. Olavs Hospital.

Foto: Henrik Sundgård / NRK