- Nei, vi er ikke friskmeldt

Trønderne tok årets første trepoenger etter 2-0 på hjemmebane mot Vålerenga. Men Jan Jönsson vil ikke friskmelde Rosenborg helt ennå.

Jan Jönsson

Micheal Kleppe Jamtfall og Rosenborg feirer målet som kom etter bare to minutter mot Vålerenga. Men Jan Jönsson er soleklar på at det ikke holder med én enkeltseier for å friskmelde RBK.

Jan Jönsson

Jan Jönsson fikk sin første seier som RBK-trener.

Jan Jönsson og Rosenborg har hatt en marerittstart på sesongen, og med ett poeng på fire kamper lå fjorårets seriemester på sisteplass før møtet med Vålerenga.

Rosenborg svarte med overbevisende seier. Men trener Jan Jönsson vil ikke ta av helt ennå.

- Er dere friskmeldt nå?

- Nei, ikke helt. Men innsatsen var god, og det er godt å få betalt, sier Jan Jönsson til TV 2.

Likevel var seieren uvanlig etterlengtet.

- Det var virkelig deilig. Hele klubben og hele laget trengte dette, sier målscorer Rade Prica til NRK.

Lynkjapt mål

Trønderne har slitt med selvtilliten, men på Lerkendal tok det mindre enn to minutter før laget og publikum kunne senke skuldrene.

Kort tid etter at dommer Moen blåste i gang kampen spiller Örlund ballen ut fra egen 16-meter.

Det lange utspillet lander på hodet til Rade Prica, som stusser ballen i bakrommet.

Der har lynkjappe Michael Kleppe Jamtfall startet et løp.

24-åringen er raskere enn tidligere RBK-kollega Andreas Nordvik, og klinker ballen knallhardt i mål til 1-0.

Jamtfall jubler over sin første scoring for sesongen, og trener Jan Jönsson er tydelig lettet over det viktige målet.

- Vi var veldig tente fra start. Det har sett bedre og bedre ut på hjemmebane, sier Jönsson til NRK.

Tabbe av Hæstad

Etter scoringen tar Vålerenga over mye av spillet, men 30 minutter ut i kampen ødelegger Martin Andresens menn for seg selv.

Kaptein Kristofer Hæstad prøver å spille tilbake til eget forsvar, men bommer totalt.

Rade Prica er våken og snapper opp ballen mens han rykker fra Enga-forsvaret.

Svensken kommer alene mot keeper Hirschfeld, og setter ballen sikkert i mål til 2-0.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Luton Shelton

Luton Shelton og Vålerenga tok store sjanser for å få redusering mot RBK, men måtte innse at trønderne ble for sterke på hjemmebane.

Örlund skadet

Pricas femte mål for sesongen får RBK til å heve tenningen.

Trønderne er aggressive, og Enga har mer enn nok med å forsvare seg mot slutten av 1. omgang.

Like før pause får kaptein Hæstad rettet opp noe av tabben da han står på streken og redder en heading fra RBKs Jim Larsen.

Et styrket Rosenborg går til pause med ledelse, men kommer tilbake på banen uten keeper Örlund.

Svensken, som har sluppet inn ti mål så langt i serien, må gi seg etter en duell i feltet, og Erik Mellevold Braaten får en sjelden sjanse i RBK-buret.

VIF-mål korrekt annullert

Men det er Vålerenga-keeperen som får kjørt seg mest i starten av 2. omgang.

Rosenborg er ute etter å punktere kampen tidlig, og i det 47. minuttet kunne Prica rykket fra på toppscorerlista.

Markus Henriksen kommer seg løs på høyresiden, og slår inn til Prica. Spissen legger seg i luften, og fyrer av et saksespark. Skuddet smeller i stolpen, og Enga-forsvaret får klarert.

20 minutter etter kunne Vålerenga ha fått det målet de trengte for å snu kampen.

Bojan Zajic får ballen på bakre stolpe, og legger den perfekt til Kristoffer Hæstad. VIF-kapteinen styrer ballen enkelt i mål, men dessverre for Enga står han i offside, og scoringen blir annullert.

Redning på strek like før slutt

Martin Andresen sender spillerne i angrep, og mot slutten av kampen ryr det på med store sjanser i rommet som Enga etterlater seg defensivt.

- Vi gjorde en god forsvarsinnsats, sier Jan Jönsson til NRK.

Keeper Hirschfeld gjør flere feberredninger, og Muri redder Vålerenga fra nok et baklengsmål da han stopper et skudd på streken i nest siste ordinære spilleminutt.

Enga er neppe fornøyd med sitt 6. strake Lerkendal-tap på rad, mens Jan Jönsson endelig kunne få sin hyllest fra hjemmepublikummet for sin første seier som RBK-trener.

Den var etterlengtet, og "bunnlaget" Rosenborg har nå klatret over nedrykksstreken på tabellen.

- Det kjennes veldig godt for både meg og laget i dag, sier Jönsson.

Tror du Rosenborg er tilbake på vinnersporet igjen, eller var seieren mot Vålerenga ufortjent?