Natt prega av fyll og fanteri

Mange fulle folk på byen gjorde at det ble ei travel natt for politiet. Flere måtte tilbringe natta i arresten.

Politiet patruljerer trondheimsgatene

Politiet i Trondheim har hatt ei travel natt. Illustrasjonsbilde.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Jeg har folk som har vært på jobb i natt som fortsatt sitter her og skriver rapporter etter nattas hendelser, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt Arnt Harald Aaslund.

Politiet i Trondheim måtte ta med seg ti personer inn til arresten i løpet av natta. De sitter inne for slåssing, bråk og for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet.

– Det har vært mye fyll i natt. Det er fellesnevneren for alle som sitter i arresten til oss i nå, sier Aaslund.

Like sikkert som at jula kommer i slutten av desember, så er det travle netter for politiet i helgene opp mot jula. Med julebordsesongen godt i gang er det mer folk på byen enn ellers.

– Det er noen som mangler fullstendig innsikt i egen promille og væremåte. Da blir det fort styr, sier Aaslund.

Flere av de i arresten er folk som har vært for fulle til å komme inn på et utested. De har begynt å krangle med dørvaktene og politiet er blitt tilkalt. Politiet har da gitt dem en sjanse til å avslutte kvelden og gå hjem.

– Men så ser vi dem stå i en annen kø til et utested og oppføre seg dårlig. Da bærer det rett inn i arresten, sier Aaslund.

– Det er så meningsløst, fordi dette er ellers oppegående folk. Men så har de drukket så mye at de ikke lenger har kontroll, avslutter operasjonslederen.

I Nord-Trøndelag melder politiet derimot om ei rolig natt.