NRK Meny
Normal

Mordbrannsiktet var trolig psykotisk

Den 24 år gamle mannen som er siktet for en rekke branner i Trondheim det siste året kan bli ilagt tvungent psykisk helsevern. I går ble han varetektsfengslet for fire nye uker.

Brann i Ravnkloa

27 personer ble evakuert da det begynte å brenne i Munkegata den 6. februar.

Foto: Henrik Sundgård

Siktelsen omfatter brannen ved Dreams showbar i Trondheim sentrum i februar og en rekke brann- og branntilløp på Risvollan i samme tidsperiode.

24-åringen ble først varetektsfengslet i februar i år, og har siden vært fengslet sammenhengende. Sør-Trøndelag tingrett mener det er stor fare for at han vil begå liknende straffbare handlinger. Saken er straks ferdig etterforsket.

LES: Henlegger saken mot mordbrannsiktet

– Er og var psykotisk

Brannen i et borettslag på Risvollan

Flere leiligheter på Risvollan ble totalskadet av brannen i desember i fjor.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Den siktede er innlagt ved et psykiatrisk sykehus og den rettspsykiatriske rapporten vil foreligge i løpet av få dager, skriver tingretten.

Påtalemyndigheten har fått opplyst at 24-åringen lider av "en kronisk forløpende sinnslidelse, er psykotisk og var psykotisk på tiden for de påklagede handlinger".

Ifølge Sør-Trøndelag tingrett er det sannsynlig at påtalemyndigheten vil legge ned påstand om tvungent psykisk helsevern av den siktede.

24-åringen nekter straffskyld og forsvarer Arve Opdahl ønsker ikke å kommentere opplysningene som kommer fram i fengslingskjennelsen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe om klienten før de sakkyndiges erklæring foreligger, skriver Opdahl i en sms til NRK.

LES: Brannstiftere tenker ikke på konsekvensene for andre

Laster kart, vennligst vent...