Mistenkelig dødsfall i Namsos: Kvinne kan ha blitt forgiftet av etylenglykol

Kvinnen kan ha blitt forgiftet av en væske som blant annet finnes i frost-, bremse- og spylervæske, viser foreløpig obduksjonsrapport. Nå advarer politiet.

Politihuset i Namsos

Politiet i Namsos har gjort avhør og tekniske undersøkelser. Det er ingen tegn til at det har vært utøvd vold.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Kvinnen i 50-årene ble funnet død i Namsos lørdag 17. oktober.

Politiet har gjort avhør og tekniske undersøkelser. Det er ingen tegn til at det har vært utøvd vold, skriver politiet i en pressemelding.

Line Fuglum Juliussen, etterforskningsleder i politiet

Politiets etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen advarer folk mot å drikke illegal alkohol.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Avdødes samboer ligger på sykehus med mistanke om etylenglykolforgiftning.

Advarer mot ulovlig alkohol

– Politiet jobber nå blant annet for å finne ut er om de involverte har vært bevisst på at de har drukket en farlig væske eller ikke, opplyser etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen ved Trøndelag politidistrikt.

– Selv om vi er tidlig i etterforskningen ønsker vi å advare befolkningen for å unngå at flere blir forgiftet. Å innta alkohol som ikke er kjøpt lovlig eller annen væske som ikke er ment for å drikkes, kan være svært farlig. Det kan i verste fall gi betydelig skade eller et dødelig utfall, legger hun til.

Etterforskningen fortsetter

Politiet i Trøndelag kjenner til en lignende sak fra september der de fikk en henvendelse fra helsevesenet der de hadde mistanke om etylenglykolforgiftning hos en pasient.

Nå jobber de videre med å finne ut hva som skjedde da kvinnen i 50-årene døde i Namsos.

– Vi vil kartlege de involvertes bevegelser, og vil vil finne ut hva de har drukket. I tillegg venter vi på svar på tekniske analyser, sier Juliussen til NRK.

NRK Trøndelag akkurat nå