NRK Meny
Normal

Mer festbråk enn vanlig i sommer

Det har vært en betydelig økning i naboer som klager på festbråk i Trøndelag i sommer. Politiet tror det skyldes at flere tar med seg festen ut i sommervarmen.

Musikkanlegg

Det har vært flere naboklager på høylytt festing i sommer. Natt til lørdag måtte politiet beslaglegge et musikkanlegg fra en fest i Steinkjer (illustrasjonsfoto).

Foto: Lene Granli / NRK

– Natt til søndag har vi hatt flere tilfeller enn vanlig av naboer som klager på høy musikk og festing, forteller operasjonsleder i Nord-Trøndelag, Stig-Roger Olsen.

Tar festen i det fri

Politiet i Nord-Trøndelag tror årsaka til økt festbråk i sommer skyldes at det har vært varme sommernetter. Noe som fører til at flere flytter festen utendørs.

– Folk tar med seg musikkanlegget ut og samler seg på terrasser og i hager, eller de spiller høy musikk med vinduet åpent, sier Olsen.

Flest klager får politiet naturlig nok fra tettbebygde strøk og fra sentrum av byene.

– Natt til lørdag måtte vi til og med beslaglegge et musikkanlegg fra en som spilte altfor høy musikk og som fortsatte etter at politiet hadde vært der. Men jevnt over gir de seg når politiet kommer på døra, sier Olsen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.