Hopp til innhold

– Hadde vært optimalt å avslutte karrieren i Trondheim i 2021

Skidronninga fra Rognes blir VM-ambassadør og skal jobbe for å få verdensmesterskapet på ski til Trondheim i 2021.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen blir ambassadør for VM i Trondheim i 2021. Hennes rolle er å snakke positivt til andre utøvere og FIS-representanter om det byen kan tilby.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Marit Bjørgen var 17 år forrige gang Trondheim hadde VM på ski i 1997. Nå håper hun at byen kan gjenskape folkefesten i 2021. Hennes rolle som ambassadør blir å snakke positivt om VM i Trondheim, og hun er stolt over å bli spurt om å bidra.

– Det føles veldig riktig, jeg er en ekte trønder og det er et stort engasjementet for å få til et VM. Jeg skal bruke alle anledninger til å snakke positivt om VM i Trondheim, sier Marit Bjørgen til NRK.

Leder for søkerkomiteen, Rita Ottervik, er fornøyd med å ha Marit Bjørgen med på laget.

– Vi har ikke bare fått verdens beste skiløper, men også en fantastisk rollemodell. Hun er en toppidrettsutøver med fokus på bredde, noe vi også har i dette arrangementet. Vi ønsker anlegget i Granåsen tilrettelagt for både bredde- og toppidrett, sier Ottervik til NRK.

– Vi er gode til å skape fest i Trøndelag

Publikum i Granåsen under ski-VM

VM i Trondheim i 1997 var en skikkelig folkefest.

Foto: Rune Petter Ness/NTB-foto / Scanpix

Ambassadøravtalen med Bjørgen ble underskrevet i dag, nøyaktig ett år før Det internasjonale skiforbundet (FIS) avgjør hvilken by som får arrangere VM på ski i 2021. Konkurransen om å få mesterskapet er tøff, for Trondheim kjemper mot både tyske Oberstdorf og slovenske Planica.

– Vi skal ha stor respekt for den tøffen konkurransen, men om det ikke blir i første forsøk, er vi sikker på å vinne på et eller annet tidspunkt, sier Ottervik.

Også Marit Bjørgen mener Trondheim har mye å bidra med, og hun trekker frem et godt anlegg i Granåsen, spennende samarbeid med NTNU om å lage snø i plussgrader – og ikke minst potensialet for å lage en skikkelig folkefest.

– Vi er gode til å skape fest i Trøndelag. Byen er akkurat passe stor, jeg tror vi kan lage en god stemning i 2021.

SE VIDEO (Artikkelen fortsetter under):

Skidronninga fra Rognes blir VM-ambassadør og skal jobbe for å få verdensmesterskapet på ski til Trondheim i 2021.

Optimalt å avslutte i Trondheim

Avgjørelsen om hvem som får VM i 2021 blir tatt til neste år. Bjørgen mener det ville vært optimalt å avslutte karrieren med et VM på hjemmebane.

– Det hadde vært stort å gå VM i Trondheim, men det er langt frem og jeg begynner å bli en voksen dame. Jeg må avslutte på topp, og det er vanskelig å si om jeg vil være på topp i 2021, sier Bjørgen.

Hun vil være 41 år i 2021, men håper å kunne bidra på annet vis hvis hun ikke stiller i skisporet.

Marit Bjørgen

Marit Bjørgan i skisporet. Nå håper hun at Trondheim kan få VM på ski i 2021.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Avgjørelsen om hvem som får mesterskapet i 2021 blir tatt av FIS i 2016, og dersom Norge skulle vinne fram, blir det i så fall sjette gang dette mesterskapet går på norsk jord.