NRK Meny
Normal

Tror ikke Trondheim får ski-VM i 2021

Sportskommentator i Adresseavisen, Kjetil Kroksæter, tror Trondheim har mindre sjanse til å få ski-VM i 2021 nå som de får konkurranse av Oberstdorf i Tyskland.

Kjetil Kroksæter
Foto: Jøte Toftaker / NRK

Trondheim har for lengst bestemt seg for å søke om å få ski-VM i 2021. Mandag ble det kjent at også Oberstdorf i Tyskland vil gjøre et forsøk på å få arrangementet.

– Det er to ting som taler imot at Trondheim skal få VM i 2021. For det første er det VM i Sverige i år og i Lahti i Finland i 2017, og da kan det bli mye Skandinavia for FIS-delegatene. For det andre er Tyskland viktig for FIS både når det gjelder sponsorer og TV-seere, sier Kroksæter.

LES: Trondheim søker om ski-VM i 2021

Har mer tro på 2023

Bjørn Dæhlie tar gull på 15 km jaktstart i VM i Trondheim 1997

Bjørn Dæhlie tar gull på 15 km jaktstart i VM i Trondheim 1997.

Foto: Nyhetsspiller / Scanpix

Oberstdorf var VM-by i 1987 og 2005, men har siden mislyktes med flere søknader. Kroksæter sier det er veldig viktig for skisporten at Tyskland er med, og tror et ski-VM i Tyskland vil gi tysk skisport et løft.

Han tror derfor det er mer realistisk med et ski-VM i Trondheim i 2023.

– Men det er helt riktig å være søker i 2021, skaffe seg søkeransiennitet og vise at man er på hugget og mener alvor.

LES: Vil ha OL i Trondheim i 2026

Avgjøres i 2016

Allerede i mars 2013 ble det klart at Trondheim søker om mesterskapet, som omfatter hopp, kombinert og langrenn. Skitinget, det høyeste organet internt i Norges Skiforbund, vedtok i juni i fjor enstemmig at Trondheim skal være Norges søkerby.

Søknaden skal leveres 1. mai 2015, og det hele avgjøres i juni 2016.

Søkerkomiteen ledes av Trondheims ordfører Rita Ottervik, og er sammensatt av representanter fra idretten, Trondheim kommune samt Sør- og Nord-Trøndelag fylkeskommuner.

LES: Skipresidenten: – Trondheim er Norges kandidat