NRK Meny
Normal

Mann varetektsfengslet i overgrepbildesaken

En mann i 40-årene fra Nord-Trøndelag er varetektsfengslet for fire uker. Mannen er siktet for å ha lastet ned, delt og oppbevart overgrepsbilder av barn.

politihuset i Trondheim

Saken har forgreininger til flere politidistrikt.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Mannen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, avgjorde Sør-Trøndelag tingrett fredag.

Det var i juni seks menn ble pågrepet i saken som politiet omtalte som den største overgrepssaken i Sør-Trøndelag politidistrikt noensinne. Saken startet i april da politiet fikk en sak fra Kripos som omhandlet overgrepsbilder mot barn.

Mannen i 40-årene som nå blir fremstilt for varetektsfengsling, er pågrepet som ledd i en større etterforskning, opplyser politiet.

– Det gjelder nedlasting, deling og oppbevaring av overgrepsmateriale, sier politiadvokat Marianne Høyer til NRK.

Mannen i begynnelsen av 40-årene ble pågrepet torsdag og blir fremstilt for varetektsfengsling fredag, opplyser politiet i Nord-Trøndelag.

Omfattende overgrepssak

Omfanget av de eksisterende sakene er stort og det er enorme mengder data som er avdekket og beslaglagt. Politiet opplyser at sakene har høy prioritet og at de ikke utelukker enda flere pågripelser.

I forbindelse med opprullingen av saken, er det funnet millioner av bilder og flere tusen filmer. En del av materialet viser ekstremt grove, seksuelle overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalderen.

– Denne pågripelsen var et resultat av samarbeidet mellom politidistriktene i Nord- og Sør-Trøndelag. Vi kommer til å bli ett politidistrikt fra nyttår, så vi fant det naturlig å samarbeide, sier Høyer.

– Totalt 13 personer er nå siktet i saken, sier Høyer til NRK.