Hopp til innhold

Mann i 20-årene siktet for å ha lastet ned store mengder barneovergrepsbilder

En mann i 20-årene fra Innherred er varetektsfengslet i fire uker. Mannen benekter at han har lastet ned overgrepsbilder av barn og unge.

Inntrøndelag tingrett

En mann i 20-årene fra Innherred måtte møte i Inntrøndelag tingrett tirsdag. Han er mistenkt for å ha lastet ned store mengder overgrepsbilder av barn og unge.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Mannen ble pågrepet av politiet mandag denne uka.

I går ble han varetektsfengslet i Inntrøndelag tingrett i fire uker, men dette er anket.

Store mengder overgrepsmateriell

– Vi er i oppstarten av etterforskninga. Politiet har gjort beslag som vi må gjennomgå.

Det sier fungerende fagleder i Barnevoldsteamet på Innherred og Namdal, Sigrun Modell.

– Han er mistenkt for nedlasting av store mengder overgrepsmateriell av barn og unge, forklarer Modell til NRK.

Politiet etterforsker om han har vært i kontakt med barn og unge over internett. De har tatt beslag i mannens PC, mobil og nettbrett.

Gjennomgangen av materialet pågår, og siktelsen kan bli endret.

Kontakt med unge barn

Retten mener det er grunnlag for å varetektsfengsle mannen, på grunn av den alvorlige siktelsen – samt behovet for å gå gjennom beslag og for å avhøre vitner.

«Siktede har hatt kontakt med flere barn og unge via internett, som blant annet kommer fra [...], der siktede også bor. Det foreligger således en reell mulighet for at siktede kan kontakte fornærmede og vitner i saken både personlig og via chat på internett.», heter det i kjennelsen fra Inntrøndelag tingrett.

Mannen er siktet for overtredelse av § 311 og § 305 i straffeloven – som handler om henholdsvis fremstilling av materiale som seksualiserer barn, og seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år.

Strafferammen er tre års fengsel.

– En alvorlig siktelse

Den siktede mannen har anket kjennelsen om varetektsfengsling til lagmannsretten. Det opplyser mannens forsvarer, Erlend Hjulstad Nilsen.

– Han kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen som politiet gir i sin siktelse. Han husker ikke at han har bedt om eller lastet ned overgrepsmateriale som seksualiserer barn, sier Nilsen.

De venter nå på ankebehandlinga i lagmannsretten.

– Dette er en alvorlig siktelse og etterforskninga vil avdekke om den siktede har gjort seg skyldig i straffbare forhold eller ikke, sier forsvareren til NRK.