Hopp til innhold

Malvik kommune anker dom i grov mobbesak

Malvik kommune ble dømt i en alvorlig mobbesak som omfattet seksuelt overgrep. Nå har kommunen valgt å anke.

Vikhammmer ungdomsskole

Både Malvik kommune og Vikhammer ungdomsskole ble dømt.

Foto: Frank Almås / NRK

– Det er med en enorm hjelpeløshet, sorg, sinne, smerte, med et hjerte som gråter og et hode som føler seg så nedverdiget og så til de grader tråkket enda mer ned i gjørma at jeg sier dette. Malvik kommune besluttet i dag å anke den knusende dommen mot dem, skriver kvinna som ble utsatt for overgrep i en SMS til NRK fredag.

Vikhammer ungdomsskole i Malvik og kommunen er dømt til å betale erstatning til kvinna, som ble utsatt for langvarig mobbing og et seksuelt overgrep mens hun var elev på skolen.

Nå har formannskapet i Malvik bestemt at de anker dommen fra Sør-Trøndelag tingrett, skriver Malvikbladet.

NRK har ikke fått kontakt med ledende politikere i Malvik om saken, men vi får opplyst at kommunen skal komme med en pressemelding mandag.

Malvik kommune anker mobbedom. Se TV-sak da dommen falt.

Seksuelt overgrep

Hun mener skolen ikke gjorde nok for at hun skulle få et trygt og godt oppvekstmiljø.

– Jeg ble mobbet både i friminuttene og i timene. Jeg ble dytta på tur til skapet, de sperret veien for meg, de stengte meg inne på do, noe som førte til at jeg ikke turte å gå på do lenger – heller ikke drikke og spise noe særlig, og selvfølgelig var det verbal mobbing, sa kvinnen med navnet Line til NRK i november.

Sør-Trøndelag tingrett ga henne medhold i saken.

Sterkt preget

Mobbing og krenkelsene preget henne sterkt.

– De kunne gjøre hva de ville, uten sosiale reaksjoner, jeg var redd og gruet meg hver dag til å gå på skolen, sa hun til NRK i det samme intervjuet.

Hun tok saken til retten fordi hun etterhvert forsto skadeomfanget. Hun ønsket rettferdighet og ville stille skolen til ansvar og sette søkelyset på mobbing også for alle andre som blir mobbet.

I november sa hun også at hun var redd for at kommunen ville anke dommen.