NRK Meny
Normal

Må kanskje grave etter ny vannkilde

Diesel-sølet etter tankbilvelten i Midtre Gauldal kan tvinge kommunen til å finne en ny vannkilde.

Tankbil henger

Fra denne hengeren lekket det flere tusen liter drivstoff.

Foto: Politiet

– Vi har fjerna et par hundre kubikk med jord, men det lukter fortsatt diesel rundt vannkilden, sier Stein Roar Strand, leder for eiendom og kommunalteknikk i Midtre Gauldal kommune, til NRK.

Flere tusen liter drivstoff lekket ut etter at en tankbil veltet i kommunen torsdag. Flere beboere ble evakuert grunnet eksplosjonsfare, men fikk komme hjem i nitiden i går kveld etter at hengeren på bilen var tømt.

I natt jobbet kommunen med grave opp den drivstoffdynkede jorda, og i dag er veien åpen med en innsnevring rundt området er bilen veltet.

På tross av oppgravingen frykter Strand at drikkevannskilden er forurenset.

– Det er åpne grusmasser under det vi har gravd opp, så det kan fort ha trukket gjennom. Er vi heldige, så slipper vi unna, men kilden ligger utsatt til.

Fire husstander rammet

Vannkilden gir vann til fire husstander i Midtre Gauldal. Alle fire ble evakuert torsdag, og i løpet av i går kveld ble det kjørt ut små vanntanker slik at husstandene hadde drikkevann.

Nå skal kommunen koble om vannforsyningen til en større tank, som ifølge Strand bør være mer enn nok til over helga for beboerne.

I løpet av helga skal grunnvannet testes for drivstoff, og skulle det påvises rester i drikkevannet, blir løsningen mest sannsynlig å finne en ny kilde.

– Vi har kontakt med en grunnvannkonsulent som kommer hit neste uke. Han skal ta prøver og eventuelt hjelpe oss med å finne en ny kilde, sier Strand.

Føreren fikk førerkortet beslaglagt

Sjåføren av tankbilen har blitt avhørt av Midtre Gauldal lensmannskontor, og har forklart at hengeren havnet utenfor veien og at han ikke klarte å rette den opp, ifølge adressa.

– Hengeren veltet og havnet på taket, og dermed fulgte trekkvogna med. Vi har tatt beslag i førerkortet på grunn av hendelsen, sier lensmann Per Christian Stokke til avisa.