Lukt avslørte storstilt cannabisproduksjon på Inderøy

Etter at politiet fikk tips om stram lukt av hasj utenfor et bolighus på Innherred på Inderøy, aksjonerte de mot huset. Der fant de 110 cannabisplanter.

Cannabisbeslag

I et bolighus på Innherred på Inderøy i Nord-Trøndelag fant politiet 110 cannabisplanter natt til fredag. Plantene tørkes nå på politihuset i Steinkjer.

Foto: Solvår Flatås / NRK

– Det luktet stramt av cannabis også flere meter utenfor husveggen, sier etterforskningsleder Leif Gundersen i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Han omtaler funnet av plantene og mye ferdigprodusert og tørket cannabis som blant de største i området. Det var vinter i nabolaget som tipset politiet om den kraftige lukten. Natt til fredag aksjonerte politiet mot huset. En varmepumpe sto blant annet og blåste ut kald luft fra huset.

Det var liten tvil om hva det luktet, sier Gundersen videre.

En mann ble pågrepet på stedet. Han erkjente at plantene var hans. En kvinne som også var i huset, er også siktet i saken. Beslaget av planter skal nå tørkes før det blir avgjort hvor mye cannabis det kan dreie seg om. Det er Kripos som fastslår hvor mye det vil utgjøre.

– Det er en plantasje som det er tatt beslag i, og en betydelig mengde for oss. Vi skal tørke den og veie det, for å få oversikt over hvor mye det er, forteller krimtekniker Fridtjof Rannem.

Cannabisbeslag

Politistasjonen på Steinkjer er fylt opp med cannabisplanter, etter at de beslagla 110 hasjplanter.

Foto: Solvår Flatås / NRK