Lille Louise ble født på ferga

Ferga fikk en ekstra passasjer på sin 680 meter lange ferd over fjorden mellom Seierstad og Ølhammeren i Fosnes kommune. Lille Louise hadde det travelt. Pappaen var glad han hadde erfaring fra lamming.

Fergejenta fotomontasje

Louise kom til verden på ferga MF Geisnes. Her på sykehuset med mor Hilde Sloot Bjøru og storebror Johan.

Foto: Privat, FosenNamsosSjø, Fotomontasje.

Hilde Sloot Bjøru og Peder Øystein Slåttøy fra Jøa var helt avslappet og trodde de hadde god tid mandag morgen da de første tegnene på fødsel begynte å vise seg.

Storebror Johan brukte nesten et døgn på å komme til verden to år tidligere, derfor var overraskelsen stor da lillesøster ville ut i løpet av den korte fergeturen på vei til Sykehuset Namsos.

Det var Namdalsavisa som først omtalte saken.

Måtte trø til

Turen over fjorden er på bare fem minutter og ambulansen ventet på den andre siden, men det ble fort klart at de ikke kom til å rekke verken sykehus eller ambulanse. Dermed måtte pappa Peder trø til og ta imot jenta i baksetet på familiens bil.

– Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte der og da, jeg handlet vel litt på autopilot. Det jeg gjorde føltes naturlig og jeg føler meg privilegert som har vært med på en sånn opplevelse. Det var godt at det var kun vi to i den situasjonen hele tiden, sier han.

Selve fødselen gikk så rask at fergemannskapet ikke fikk med seg at de hadde fått en ekstra passasjer på turen over fjorden.

Les også: Ligger i kø for å føde før september

Lamme-erfaring

Hilde Bjøru er dyrlege, og sammen med mannen sin Peder driver hun en gård. Det var nyttig erfaring når man plutselig havner rett i uventet fødsel.

– Det kan egentlig ikke sammenlignes, men hovedprinsippene er jo de samme. Jeg tror jeg hadde følt det mer skremmende om jeg ikke hadde vært med på lamminger før, sier han.

På sykehuset ble pappa Slåttøy kreditert som jordmor for fødselen, og Tina Johansen på fødeavdelingen på Namsos synes det er en fantastisk historie.

– Jeg har aldri hørt om noen som har født på ferga før, og jeg er glad det gikk så fint, sier Johansen.

Les også: Dobbelt så mange fødes utenfor sykehus

Ubegripelig

Lille Louise ble født i familiens Saab på ferga MF Geisnes 15. september. Hun var 51 cm lang og veide 3790 gram. Jenta og resten av familien har det nå bra hjemme på gården. Mandagens fergetur ble helt annerledes enn planlagt og kommer ikke til å gå i glemmeboka.

– Vi lo godt da vi kom i land på andre siden og måtte ringe barnevakten for å fortelle at jenta allerede hadde kommet. Det var jo bare så ubegripelig, humrer Bjøru.